Uppgifter: 15 sponsorer hotar att lämna IFK Norrköping
  • Hem
  • IFK-nytt
  • Uppgifter: 15 sponsorer hotar att lämna IFK Norrköping
Uppgifter: 15 sponsorer hotar att lämna IFK Norrköping

Uppgifter: 15 sponsorer hotar att lämna IFK Norrköping

Sedan förra säsongen tog slut har det varit mycket skriverier om IFK Norrköping. Tyvärr inte allt för mycket positivt.

Spelare har lämnat, Mikael "Gädda" Hansson har tvingas bort och halva styrelsen har lämnat klubben. Men det tar inte riktigt slut där.

Idag avslöjar Fotbollskanalen.se att 15 sponsorer till IFK Norrköping hotar att lämna. Man är helt enkelt missnöjda med situationen och har skickat in ett brev till klubben.

Per Arén som äger Hemköp på Kungsgatan berättar för sajten vad han känner:

- Jag är orolig. IFK-hjärtat har fått sig en ordentlig törn och jag förutsätter att beslutet om Mikael Hansson omprövas. Det sägs att det är styrelsen som har tagit beslutet och om alla där tror att det här är ett rätt beslut, med alla signaler som har varit de senaste tiden, så blir jag orolig, säger Arén till Fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Men nu är det ju så här att det är ju ingen ekonomisk fråga längre eftersom både spelare och fans har erbjudit sig att ta den kostnaden, och därför känns det märkligt om det här inte löser sig. Vi är ett flertal sponsorer som överväger våra pågående och kommande samarbeten.

Ordförande Peter Hunt vill inte kommentera det brev som man fått från sponsorerna. Inte i dagens läge åtminstone. Men han säger följande till Fotbollskanalen:

- Jag vill inte kommentera det (brevet från sponsorerna) innan det har utretts (den pågående fackliga förhandlingen mellan IFK Norrköping och Mikael Hansson). Det är uppe i en central förhandling, en facklig förhandling, och för oss att gå in och kommentera enskilda brev från sponsorer… i det här läget har vi inga kommentarer till det, säger Hunt.

---

Svenska Cupen börjar 23 februari.

Allsvenskan 4 april.

Det finns all anledning att vara orolig, med tanke på hur situationen är idag och vi får allt fler frågetecken kring vad som egentligen pågår i klubben.

Om spelarna påverkas? På vissa håll, säkerligen. Vore nästan konstigt annars.

Och när 15 sponsorer skriver ihop ett brev till IFK Norrköping, och där man eventuellt drar in sin sponsring framöver, då måste man förstå att det är läge att lägga alla kort på borden.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget