• Hem
  • IFK-nytt
  • Tuff utmaning väntar i Kalmar - när Peking jagar första segern
Tuff utmaning väntar i Kalmar - när Peking jagar första segern

Maxim Thore / Bildbyrån

Tuff utmaning väntar i Kalmar - när Peking jagar första segern

Efter fyra spelade matcher väntar IFK Norrköping fortfarande på sin första seger för säsongen i Allsvenskan. Kommer den under tisdagskvällen borta mot Kalmar FF? En tuff utmaning är vad som väntar.

Det är IFK Norrköping och Degerfors som är lagen som ännu inte vunnit en match i Allsvenskan 2022. Den dystra sviten kan Norrköping bryta ikväll - borta mot Kalmar FF. Men utmaningen blir tufft.

Laddat upp på Öland

Norrköping har laddat upp inför den viktiga bortamatchen genom att befinna sig på Öland där man både tränat och haft aktiviteter. Förhoppningsvis har det bidragit till något positivt. Ett ypperligt tillfälle att komma närmare varandra och komma så redo som möjligt till matchen.

Det behövs. För hemma på Guldfågeln Arena gjorde Kalmar en mycket bra match senast. Visserligen mot ett Degerfors som inte alls hittat rätt denna säsong. Men vinstsiffrorna 2-0 kunde varit betydligt större i denna match.

Läget i Norrköpings-truppen är bra. Bara Kristoffer Khazeni och Viktor Agardius är borta.

Nyckeln till seger ikväll?

  • Bra försvarsspel
  • Ta vara på målchanserna som dyker upp

Kalmar har en fin offensiv. Både Oliver Berg och Isak Jansson är två spelare som man ska se upp för. Samtidigt måste Norrköping ta vara på sina målchanser. För det är inte säkert att man kommer bli bjuda på så många i denna match.

Matchfakta

⚽️ Kalmar FF - IFK Norrköping
⏰ 19:00
🏟 Guldfågeln Arena