Tre punkter efter vinsten mot Falkenberg
Tre punkter efter vinsten mot Falkenberg

Bild från Bildbyrån

Tre punkter efter vinsten mot Falkenberg

Vi tar som vanligt upp tre punkter efter att IFK Norrköping spelat match i Allsvenskan. I söndags vann man med 2-0 borta mot Falkenberg och här kommer tre punkter efter den matchen.

  • Ett spöke har försvunnit

I flera fall har IFK Norrköping haft det svårt borta mot Falkenberg, vilket man också kan se på resultaten därifrån senaste åren. Både 2016 och 2014 förlorade man där nere. Och då ska man också ha i åtanke att Norrköping inte mött Falkenberg speciellt många gånger de senaste åren av anledning att man hållit till i olika divisioner.

Men under söndagen kändes det väldigt stabilt och tryggt. Det syns att Norrköping kan gå in och hantera dessa matcher på ett helt annat sätt nu. Speciellt med tanke på den starka defensiven som knappt släpper till några målchanser bakåt.

Ja, spöket i Falkenberg känns som borta.

  • Christoffer Telo är tillbaka - på riktigt

Det blev inget längre inhopp. Men hans första minuter i Allsvenskan sedan han lämnade Norrköping för spel i Molde. Väldigt kul och man har väl sagt att detta är ett projekt som ska komma igång på allvar från och med nästa säsong. Så all speltid för Telo denna säsong får ses som en bonus.

Här kan man säga att Norrköping ligger steget före, som många gånger tidigare. Gudmundur Thorarinsson med utgående kontrakt kan försvinna efter säsongen, då finns Telo redo att kliva in där.

Man har ju sagt att detta är ett projekt för nästa säsong med Christopher Telo, att det är den säsongen som man verkligen ska satsa. Så all speltid han får redan nu får ses som en bonus.

  • Nio nollor på tio senaste

Man vet inte riktigt hur länge denna statistik kommer hålla i sig. Men med Isak Pettersson i mål och en bra backlinje, så kan detta hålla ett tag till.

Nio nollor på tio senaste matcherna är vi uppe i nu. Det är verkligen imponerande.

Totalt handlar det om 14 nollor i Allsvenskan denna säsong. Med detta är man bäst i Allsvenskan, ihop med Djurgården som också hållit nollan lika många gånger.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget