Tre punkter efter förlusten mot MFF

Bild från Bildbyrån

Tungt att förlora borta mot Malmö med en så bra första halvlek och ett uteblivet domslut som borde resulterat i en IFK-straff?

Här kommer tre punkter efter matchen mot Malmö FF.

• Isak Pettersson

Gör en bra match och helt avgörande räddningar som innebär att Norrköping är med i matchen. Jätteräddning i första halvlek där många räknade in 1-0 MFF.

Sedan olyckligt att han faktiskt får släppa in ett mål i andra halvlek. Malmö får lite för stora ytor i straffområdet och det ser enkelt ut när man trycker dit matchens första och enda mål.

Dock ingen förlust som Isak ska ta på sig. Gör som sagt en bra bra och fortsätter han som tidigare kommer det bli ett gäng segrar i sista matcherna.

• Bättre att ramla i Allsvenskan

AIK fick straff i den tidiga matchen under söndagen. En hand vid axeln och tack vare att AIK-spelaren förstärker situationen och ramlar ihop, så blåser domaren straff.

Det kunde och borde Rasmus Lauritsen också gjort, när han blir knuffad i straffområdet i samband med en frispark.

Han står kvar, knuffas in i offside, och domarn dömer frispark till MFF. Det hade kunnat vara annorlunda om Lauritsen bara förstärkte och föll ihop. För det är vad som krävs för att domaren ska se situationen och våga blåsa. Tyvärr.

Det är tråkigt. Liknande situation i Häcken - AIK där Häcken-försvararen står upp trots knuff. Sedan gör AIK 1-0.

I Allsvenskan är det bättre att ramla.

• Gör Jens Gustafsson för sena byten?

Här kan man fundera och tycka fritt. Men för egen del så kan man känna att en spelare som Pontus Almqvist borde bytas in lite tidigare än 78:e minuten.

Underläge. Då borde det rimligtvis vara läge att ta in det mest offensiva man har och ge det en rejäl chans. Att Maic Sema kom in i 67:e minuten va bra. Men Almqvist borde även han komma in då.

En pigg Almqvist och 12 minuter. Nä. På den tiden hinner man knappt komma in i det.

Bättre tänk vid underläge framöver, kanske?