• Hem
  • IFK-nytt
  • Totte Nyman målskytt när Peking vann på Tele2
Totte Nyman målskytt när Peking vann på Tele2

IFK Norrköpings fina svit på bortaplan mot Djurgården fortsätter. Ikväll vann man nämligen med 2-1 efter att Linus Wahlqvist och Christoffer Nyman gjort varsitt mål.

Det tog drygt fyra minuter, sedan var IFK Norrköping i ledningen. Bollen kom ut till Linus Wahlqvist som testade och bollen gick i mål efter tveksamt målvaktsspel.

1-0 stod sig sedan halvleken ut.

Nästa smäll för Djurgården kom när Totte Nyman rullade in 2-0 i den 57:e minuten. 3-0 kom också, men bortdömt för offside.

Istället blev det Djurgården som fick nästa mål. 1-2, ett resultat som Norrköping försvarade bra och tre poäng hem till Norrköping.

---

Christoffer Nyman målskytt.

12 mål i Allsvenskan denna säsong. Med det leder han skytteligan.

Dagens mål kom efter fin framspelning av Alexander Fransson som lyft sig väldigt mycket under de senaste matcherna med både mål och assist.

---

Isak Bergmann Johannesson gult kort. Avstängd i nästa match mot IK Sirius.

17-åringen får vila och en annan får kliva fram.

---

Jens Gustafsson i Dplay efter matchen:

– Vi har haft en väldigt tung tid och förväntningarna har lyft rejält på IFK Norrköping från den start vi hade, säger Jens Gustafsson efter matchen.

– Vi har hittat balans igen i vårt lag och sakta men säkert börjat prestera igen och ta poäng på ett bra sätt. Stark seger mot Djurgården borta, fortsätter han.