Stefan Hellberg lämnar IFK Norrköping

Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån

Stefan Hellberg lämnar IFK Norrköping

Namn efter namn har lämnat IFK Norrköping. Nu är det klart med ytterligare ett. Stefan Hellberg, vilket Norrköping Tidningar skriver om idag.

Samtidigt ger han styrelsen kritik.

– Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Jag kan inte lämna utan att säga vad jag tycker. Det är en skyldighet – mot mina arbetskamrater och IFK Norrköping. Jag är i det läget att jag faktiskt kan göra det. Jag skulle inte vilja göra det, men jag måste, säger han till NT.se och fortsätter:

– Jag borde bara ha gjort det tidigare.

Stefan Hellberg riktar kritik mot IFK Norrköpings styrelse.

– Styrelsen behandlar inte folk på ett respektfullt sätt. Styrelsens uppgift är, precis som för oss inom fotbollen, att se till att motivera, inspirera och uppmuntra var och en via deras chefer. Vi har inte den miljön idag. Många i föreningen känner inte det stödet eller tryggheten. Den stora omsättningen bland vår personal avslöjar det. Det är möjligt styrelsen kan ha en uppfattning att det inte är så här som jag upplever det.

Bara för något år sedan tvingades Mikael "Gädda" Hansson lämna och i år har flera namn fått göra det samma. Dale Reese och Stefan Thordarson. Medan marknadschefen Robin Bornehav lämna för att han valt att kliva på ett nytt jobb.

Att omsättningen av personal är så pass stor hos IFK Norrköping är givetvis oroande. Inte minst när det gäller så värdefulla personer som det nu gör.

Vi måste få en ärlig förklaring på varför detta sker.