• Hem
  • IFK-nytt
  • Skyttekungen drygar ut sin skytteligaledning efter 3-0 mot ÖSK
Skyttekungen drygar ut sin skytteligaledning efter 3-0 mot ÖSK

Bild från Bildbyrån

Skyttekungen drygar ut sin skytteligaledning efter 3-0 mot ÖSK

Efter fall framåt för IFK fortsätter poängen att plockas och en superviktig vinst bärgades efter en stark 3-0 vinst hemma på Parken.
Tidigare har man haft det tuffare mot så kallade "lättare lag" och i många fall kryssat bort sig eller åkt på svidande förluster men under denna eftermiddag var det annorlunda.

Första halvlek hade IFK det tuffare och Oscar Jansson fick visa prov på varför han blev utvald till Allsvenskans bästa målvakt förra året. Laget visade ingen större topp form, men efter ett fint spel mellan Levi och Wahlqvist så fick IFK tillslut hjälp av Hjertstrand i ÖSK försvaret som styrde in bollen i egen kasse 1-0 vilket stod sig till halvtid.

Nyman klev av skadad
Det mest oroande under matchen var när Nyman låg kvar bakom ÖSK målet.
Nyman som tidigare dragits med skadeproblem lindade låret och troligen är ljumsken i fara för vår kapten Totte Nyman.
"– En muskel ovanför knäet, upp till höften. Om det är ljumske eller...jag vet inte. Jag bara konstaterar att han blev ur spel nu och troligtvis en stund framöver, säger Rikard Norling till Norrköpings Tidningar"

Sammy i fortsatt skytteligaledning
Vart hade IFK varit utan målsprutan Samuel Adegenbro? Det är nog en fråga många av oss supportrar gärna inte vill tänka på. Det som glädjer oss och klubben är framförallt att "Sammy" fortsätter att producera och att han gjorde mål i andra matchen i rad och håller kvar sin skytteliga ledning med två kassar framför bland annat Colak i Malmö och en rad andra spelare.

Andra halvlek tar IFK över taktpinnen
Om den första halvleken inte bjöd på bländande spel så var andra halvlek IFK:s.
Tidigt i den andra fick Adegbenro felvänd men placerade enkelt in bollen med ett distansskott som ÖSK inte hade mycket att sätta emot. Direkt efter avspark lyckas Levi vinna tillbaka bollen och får till ett skott som ÖSK Keepern inte lyckas greppa och istället är den nyinbytte Skulason framme men lyckas inte överlista målvakten. I den 86:e spelminuten så fastställer istället Norrköpingssonen Henrik Castegren slutresultatet efter en fin hörna av Jonathan Levi.

/Pontus