• Hem
  • IFK-nytt
  • Säsongens första poängtapp - 1-1 mot Elfsborg
Säsongens första poängtapp - 1-1 mot Elfsborg

IFK Norrköping radade på nytt upp många målchanser när Elfsborg var på besök. Elfsborg skulle dock ta ledningen i den första halvleken, men Peking fick sista ordet när Rasmus Lauritsen nickade in 1-1 i den 92:e minuten.

Det var olyckligt mål som IFK Norrköping släppte in i den första halvleken. Johan Larsson med inspel som Rasmus Lauritsen stöter in i eget mål. 0-1 Elfsborg efter 34 minuter.

Norrköping hade likt många gånger tidigare mängder med målchanser. Christoffer Nyman med flera bra chanser bland annat, men det var inte hans kväll.

Istället var det som sagt Rasmus Lauritsen som skulle reparera sitt misstag när han får träff på bollen i den 92:e minuten och nickar in kvitteringen.

---

Vad ska man säga och tycka efter denna insats?

Norrköping klart vassare när det kommer till att skapa målchanser och det borde ha blivit minst ett mål till på alla chanser som man skapar ikväll.

26 målchanser. Åtta skott på mål, 16 avslut utanför. Det säger en del.

Totte Nyman hade bland annat ett friläge redan efter några minuter och sedan ett nytt friläge ett tag senare när han dessutom hade alternativ att passa bollen vidare i god tid. Avgörande situationer som gör att man endast lyckas få med sig en pinne idag.

---

Tabellen!

Norrköping fortsatt etta, såklart. Men Malmö FF knappar in efter att ha vunnit kvällens match över Djurgården med 1-0.

1. IFK Norrköping - 13 poäng (14-5)
  2. Malmö FF - 9 poäng (8-5)
  3. Varberg - 7 poäng (9-5)
  4. AIK - 7 poäng (7-6)
  5. Elfsborg - 7 poäng (5-4)