Peking orkade inte stå upp mot Mjällby

IFK Norrköping såg ut att gå mot en stabil hemmaseger i mötet med Mjällby AIF. Men gästerna både reducerade och kvitterade innan slutsignalen ljöd.

En tung afton på PlatinumCars Arena för IFK Norrköping, som annars började bra. Christoffer Nyman nickade in sitt elfte mål för säsongen i första halvlek efter fin framspelning från Jonathan Levi. På frispark i andra halvlek kunde sedan Arnor Ingvi Traustason göra 2-0.

Där och då såg det stabilt ut och mycket talade för en hemmaseger. Men Mjällby stod upp bra. Faktum är att man gjorde det svårt för Peking under nästan hela matchen.

Svårt skulle det också bli för IFK:s försvar som efter en frispark fick släppa in reduceringen i den 75:e minuter. Tio minuter senare fick Amir Al Ammari setet röda kortet och många trodde att Norrköping skulle reda ut stormen. Men inte. I den 90:e minuter gör Carlos Moros Gracia 2-2, ett resultat som står sig matchen ut.

Ett tungt poängtapp i slutskedet av matchen. Det var heller inte första gången Norrköping tappar poäng i slutet på matchen denna säsong. Samma mönster såg vi i bortamatcherna mot Djurgården och Degerfors, samt hemmamatchen mot Kalmar FF.

Poängen är dock behövlig för att fortsätta hålla avstånd neråt. Men det borde blivit tre.