• Hem
  • IFK-nytt
  • Nytt poängtapp på tillägg för IFK Norrköping
Nytt poängtapp på tillägg för IFK Norrköping

IFK Norrköping såg länge ut att gå mot tre poäng i bortamatchen mot Varberg BoIS. Men hemmalaget kvitterade till 1-1 i 97:e minuten, vilket också blev slutresultatet.

Det blev en mycket bra start för IFK Norrköping som i den 11:e minuter kunde göra 1-0 efter ett drömmål från Jonathan Levi. Men det var hemmalaget som sedan var närmast det andra målet i matchen under den första halvleken. Oscar Jansson med flera bra räddningar gjorde att första 45 slutade 1-0 till Norrköping.

Sedan kom regnet i den andra halvleken. Och Varberg jagade en kvittering.

Men Norrköping hade en fin möjlighet att stänga matchen när inhopparen Laorent Shabani fick ett fint läge med cirka en kvart kvar att spela. Bra försvar från hemmalaget och inget mål den gången.

Kvitterade i 97:e minuten

Domaren hittade sju minuter tillägg. Det var som att han hade lagt på extra tid på precis allt där Norrköping tog lite extra lång tid på sig. Vilket så inte brukar vara fallet i andra matcher. Det gjorde att Varberg fick en bra möjlighet till att hinna få in en kvittering - vilket man också fick. 1-1 i den 97:e minuten efter att Robin Simovic varit framme med huvudet och nickat in bollen bakom Oscar Jansson.

Ett tungt poängtapp för ett Norrköping som just nu krigar för att klara nytt kontrakt i Allsvenskan.

Detta är precis vad som hände i bortamatchen mot Degerfors tidigare i år. Där man också tappade segern på tillägg. Så summerar man det är det fyra tappade poäng i slutsekunderna denna säsong. Kanske inte vad IFK behövt.