Ny svag insats av IFK Norrköping

IFK Norrköping kom till spel med en stark startelva mot Mjällby - men insatsen var svag och man fick till slut nöja sig med 1-1.

Många trodde nog att Christoffer Nyman hade gett IFK Norrköping ledningen i den första halvleken när han nickade in bollen i mål. Men domare Andreas Ekberg tyckte att anfallaren gick upp lite för tufft och målet dömdes bort.

Många fler heta målchanser skapade inte hemmalaget i den första halvleken och ställningen 0-0 efter 45 minuter.

Norrköping jagade och Mjällby ställde upp i försvar och gjorde det svårt för Peking. Men efter 55 minuter hittade Jonathan Levi med en boll till Sead Haksabanovic som petade in 1-0.

Ledningen höll inte speciellt länge. I samband med en hörna kunde gästerna kvittera till 1-1 innan Norrköping kunde genomföra sitt trippelbyte där bland annat Linus Hallenius fick komma in med cirka 30 minuter kvar.

Norrköping försökte, men hade väldigt svårt att komma igenom Mjällby. Dessutom många hörnor som inte resulterade i några farligheter.

1-1, en poäng och serieledning med lika många poäng som Malmö.