• Hem
  • IFK-nytt
  • Ny succé för IFK Norrköping - besegrade Göteborg
Ny succé för IFK Norrköping - besegrade Göteborg

Norrköping jublar igen. 3-1 hemma mot IFK Göteborg innebär att man startat säsongen med 16 poäng efter sex omgångar. Serieledaren ångar på.

Isak Bergmann Johannesson, 17 år, inledde målskyttet ikväll. Framspelningen av Sead Haksabanovic förvaltades på bästa möjliga sätt med ett kanonmål.

Det fanns flera bud för fler Peking-mål. Men varken Sead Haksabanovic eller Isak Bergmann Johannesson lyckades överlista Anestis Giannis en andra gång under den första halvan av matchen.

1-0 i paus och IFK Göteborg hotade allt mer i den andra halvleken. Det fick man utdelning på till sist. 1-1, Patrik Karlsson, efter 72 minuter.

Norrköping var på jakt efter ett ledningsmål på nytt. Isak Bergmann Johannesson var mycket delaktig i det. Ikväll fem avslut. Men några fler mål från honom skulle det inte bli, däremot en framspelning till 2-1 och Lars Krogh Gerson i den 75:e minuten.

Det blev också ett fjärde mål i matchen. Sead Haksabanovic hittar Pontus Almqvist som enkelt kan pricka in 3-1. Äntligen, som Almqvist har väntat på detta mål. Släpper det ordentligt för honom nu? Förhoppningsvis.

Norrköping hittar en vinnande väg och är nu uppe på 16 poäng efter sex spelade matcher i Allsvenskan. Vilken start.