• Hem
 • IFK-nytt
 • Norrköpings tränare: ”Enorm svaghet i Malmös försvarsspel”
Norrköpings tränare: ”Enorm svaghet i Malmös försvarsspel”

Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Norrköpings tränare: ”Enorm svaghet i Malmös försvarsspel”

På lördag sparkar Allsvenskan igång och det med IFK Norrköping mot Malmö FF. Norrköpings assisbterande tränare Azrudin Valentić ger här läget i truppen och har även hittat stora svagheter i gästernas försvarsspel.

- Malmö som alla andra lag har enorm svaghet. Framförallt svaghet i försvarsspelet, sa han under onsdagens AW-träff med supportrarna.

  Två dagar kvar till den allsvenska premiären mellan IFK Norrköping och Malmö FF. Sportbloggare.com fanns på plats när nya assisterande tränaren Azrudin Valentić pratade på AW-träffen framför förväntansfulla supportrar.

  Där tog han bland annat upp läget i truppen och lite tankar inför lördagens match.

  - Som alla andra försäsonger, när det närmar sig säsong, det kommer perioder med virus och bakterier. Så klart det dragit på oss också. Några spelare har varit förkylda och medicinska teamet jobbar för att dom ska vara tillgängliga till premiären, sa Azrudin Valentić på en av dem första frågorna.

  Samtidigt har Jesper Ceesay och nyförvärvet Ismet Lushaku varit borta från den ordinarie träningen under veckan.

  - Fortfarande Jesper Ceesay och Ismet Lushaku som är borta från träningen.

   Men positivt besked kring Ismet Lushaku, nyförvärvet från Varberg.

   - Precis fått information att Ismet ska vara med i träning imorgon (torsdag), förhoppningsvis kan han vara tillgänglig för spel inom några dagar.

   Isak Ssewankambo drog på sig en skada i sista träningsmatchen mot Gefle. Men där kommer nu lugnande besked.

   - Prognosen är väldigt positiv. Max en vecka, säger Valentić angående hur länge han väntas bli borta.

   Azrudin Valentić får sedan frågan: Vad vinner vi med på lördag?

   - För mig, oavsett vem som är på andra sidan när matchen börjar, du har möjligheten att vinna matchen. Om Manchester City kommer, du har möjligheten att vinna matchen.

   Och han fortsätter:

   - Vi vet just nu att Malmö dominerar inom svensk fotboll. Vi har redan spelat mot Malmö i cupen. Vi vet hur vi gjorde 50-55 minuter bra, vi gjorde det sämre efter. Men det finns stor möjlighet att vinna.

   Passningen till MFF: ”Svaghet i försvarsspelet”

   - Malmö, som alla andra lag, har enorm svaghet. Framförallt svaghet i försvarsspelet. Offensivt är dom otroligt bra. För våran del måste spelarna veta att dom får inte släppa en enda sekund. Det finns inga onödiga misstag, inga onödiga individuella misstag eller ologiska fotbollsmisstag. Om vi gör det så kommer dom straffa oss.

   53-åringen som under de senaste åren tillhört klubbar utomlands tror på en IFK-seger mot Malmö FF på lördag.

   - Men på andra sidan är dom arroganta som klubb, spelarna och tränarna. Jag respekterar verkligen den arrogans som kommer från alla titlar. Men i den arrogansen finns det enorm svaghet i försvarsspelet. För våran del och för spelarnas del är att utnyttja den svagheten och vinna matchen, säger Azrudin Valentić och fortsätter:

   - Och verkligen från hela mitt hjärta så tror jag vi kommer vinna denna match. Jag kan inte tänka någonting annat.

   Matchen mellan IFK Norrköping och Malmö FF spelas på lördag klockan 15:00. I skrivande stund har man sålt över 12.000 biljetter.