Norrköping måste fortsätta i samma spår som tidigare
  • Hem
  • IFK-nytt
  • Norrköping måste fortsätta i samma spår som tidigare
Norrköping måste fortsätta i samma spår som tidigare

Bild från Bildbyrån

Norrköping måste fortsätta i samma spår som tidigare

När det blev uppehåll i Allsvenskan var det nog många i Norrköping som suckade. För visst hade man vilja se mer efter sex raka matcher i Allsvenskan utan förlust och en målskillnad på 14-0.

Vi har väntat, saknat och längtat efter Allsvenskan igen. Snart är den här. Detta efter två hemska veckor. För uppehåll i fotbollen är ibland inget kul. Det kan vara ett rent helvete och lite så känns det nu.

Men kommer vi få se Peking i samma spår som tidigare eller har detta uppehåll förstört mer än vad det gjort nytta? Lite tidigt att svara på nu, såklart.

Men första testet blir borta mot Malmö FF som verkligen inte levt upp till förväntningarna i seriespelet denna säsong. Ett lag som haft en tungt period under sommaren med bara åtta poäng på de fem senaste matcherna i Allsvenskan. Kanske passade ett uppehåll bra för MFF?

17 av 33 poäng på bortaplan

Medan Norrköping bara har två förluster på bortaplan i Allsvenskan denna säsong, så har Malmö FF bara en på hemmaplan.

MFF:s facit imponerar. 26 av 33 poäng på hemmaplan. Medan Norrköping plockat 17 av 33 poäng på bortaplan. För många kryss har gjort att poängutdelningen inte blivit bättre där.

Så vad blir nyckeln på söndag?

Ett försvarsspel som håller absolut högsta klass. För Rasmus Lauritsen, Kasper Larsen och Filip Dagerstål kommer sättas på prov. Kanske säsongens svåraste prov. Kan man leverera där bak, då kan denna match sluta hur som helst.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget