• Hem
  • IFK-nytt
  • Kim Hellberg hyllar IFK Norrköpings tränarbyte
Kim Hellberg hyllar IFK Norrköpings tränarbyte

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Kim Hellberg hyllar IFK Norrköpings tränarbyte

Kim Hellberg fick frågor om IFK Norrköpings tränarbyte under måndagens upptaktsträff och han ser positivt på det bytet.

- Det tror jag var jättebra, säger han till podden Gate Upp & Gate Ner.

Under måndagen var det upptaktsträff inför Allsvenskan 2024. På plats fanns podden Gate Upp & Gate Ner, där man bland annat intervjuade Kim Hellberg, som tidigare varit assisterande tränare i IFK Norrköping.

Kim Hellberg fick frågan vad hans tanke är om IFK Norrköpings tränarbyte där Glen Riddersholm har lämnat och ersatts av Andreas Alm.

- Det tror jag var jättebra. Jag tror Andreas (Alm) var precis rätt person att komma in IFK Norrköping nu med sin erfarenhet och sin energi, men också sin förmåga och mod att spela yngre spelare som jag tror blir viktigt för IFK Norrköping för att ta steg igen, säger han till podden Gate Upp & Gate Ner och fortsätter:

- Så jag tror att han är rätt tränare för IFK Norrköping i det här läget. Så det känns spännande och bra, så det ska bli kul att följa.

Och på frågan vad det är som gör Andreas Alm till det perfekta kandidaten för IFK Norrköping 2024 svarar Kim Hellberg:

- Dels hur Alm (Andreas) har varit med grupper, hur han är med yngre spelare och vågar verkligen spela dom. Jag tror också det är en ganska stor personlig skillnad på dom. Jag tror inte det har så mycket med nationalitet att göra, mer hur man är som människa och person. Det är mycket som pekar på att Andreas var rätt person att ta det här vidare på rätt spår, säger han till Gate Upp & Gate Ner och lägger även till:

- Utifrån känns det bra, och det känns som rätt person och det känns som det finns en större glädje i IFK Norrköping-gruppen igen som jag tror att dom kommer gå åt rätt håll.