• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK:s besked: Kan tvingas stänga två läktare i premiären av Allsvenskan
IFK:s besked: Kan tvingas stänga två läktare i premiären av Allsvenskan

Bild från Bildbyrån

IFK:s besked: Kan tvingas stänga två läktare i premiären av Allsvenskan

IFK Norrköpings arena har varit en stor snackis den senaste tiden. Under en tid har både västra och södra läktaren på Platinumscars Arena varit avstängda på grund av brister. Nu kan det bli så att båda läktarna håller stängt när klubben har premiär i Allsvenskan den 2 april mot Sirius.

IFK Norrköping kan inom ett år sälja marken bakom den södra läktaren. När detta blir verklighet är tanken att både byggnader och vägar ska byggs tätt intill Platinumcars Arena.

- I samband med det här, med södra plan, och det här arbetet som påbörjades - så väcktes frågan kring arenans status, säger IFK Norrköpings ordförande Michael Sturehed på årsmötet ikväll.

Brister upptäcktes. Som gjorde att man stängde av både västra och södra läktaren.

- När den här besiktningen återkom till oss så fick vi veta att det finns brister i arenan. Brister av sådan art att det kan påverka publiken, antal mängd publik som kan tas in på arenan. Det rör framförallt två områden. Den södra delen och den västra läktaren, säger Michael Sturehed.

På arenans två andra delar finns några mindre brister, men inga så stora att läktarna inte går att använda. Utan där kan man ta in fulla läktare som vanligt.

- Däremot på södra finns det den typen av skador som gör att det är svårt att belasta den till fullt ut. Men att lösa det problemet är ganska enkelt. Målbilden är att vi innan 1 maj ska kunna ha en åtgärd klar för att kunna belasta södra läktaren fullt ut. Det är alltså sprickbildningar i betongen, säger Sturehed och fortsätter:

- Västra läktaren, VM-läktaren, har en annan typ av problematik som är kopplad till taket. Och här krävs det betydligt fler personer som ska kunna granska den här rapporten, så vi tog beslut igår att vi behöver ha en andra och en tredje värdering av dom här resultaten som kommit innan vi kan ta något beslut över hur vi ska agera med västra läktaren. Så idag kan vi tyvärr inte säga mer än att västra läktaren inte kommer vara användbar nu under helgen, men vi återkommer så fort vi kan innan den allsvenska starten med tydligare besked.

Läktarna kan komma att stängas av i den allsvenska premiären

Efter detta besked så kommer en följdfråga på om man är i en situation där någon av läktarna kommer vara stängda i seriepremiären.

Michael Sturehed svarar:

- Det finns risk för att framförallt södra läktaren inte kommer kunna användas fullt ut under den allsvenska premiären. Och likaså västra, innan vi vet bättre besked.

Om dessa två läktare tvingas stängas i den allsvenska premiären kommer klubben kunna ta in cirka 9450 personer på övriga läktare.