• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK Norrköping tog nödvändiga poäng uppe i Sundsvall
IFK Norrköping tog nödvändiga poäng uppe i Sundsvall

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

IFK Norrköping tog nödvändiga poäng uppe i Sundsvall

IFK Norrköping tog tre nödvändiga poäng i bortamatchen mot GIF Sundsvall. Två mål från Christoffer Nyman och ett mål från Jacob Ortmark när Peking vann med siffrorna 1-3.

Elva minuter in i matchen mellan GIF Sundsvall och IFK Norrköping, sedan hade Christoffer Nyman spräckt nollan i matchen. 0-1 på tavlan som inte långt därefter skulle utöka ledningen.

Jacob Ortmark, med ett riktigt drömmål, när han cyklade in bollen bakom Oscar Jonsson i hemmamålet. 0-2 var ett faktum, efter 16 minuter.

Avgörande från Christoffer Nyman

Spelmässigt är Norrköping bättre denna match, även om prestationen i sig inte imponerade. Slarvigt emellanåt och tempot kanske inte heller var det högsta. Men ett tredje mål från Norrköping skulle komma. Och igen är det Christoffer Nyman som kliver fram, tar skott utifrån, som letar sig in och 0-3 på tavlan. Det var lite spiken i kistan.

Sundsvall skulle dock reducera till 1-3, men närmare än så kom man aldrig.

Efter matchen säger tvåmålskytten följande:

- Lite slarvigt stundtals, men i det stora hela tycker jag vi gör det bra, säger Christoffer Nyman i Dicovery efter matchen.

Christoffer Nyman trivs uppenbarligen mot Sundsvall. På tio matcher mot laget har det blivit lika många mål. Tio stycken. Två kom idag.

- Jag hade inte en aning om det, men där ser man. Det var ganska bra ändå, säger "Totte" i sändningen efter matchen.

Den 10 oktober väntar Mjällby på hemmaplan för IFK Norrköping. Men till dess kan man njuta av dagens vinst som gör att man tar ett stort kliv mot ett nytt kontrakt i Allsvenskan. En mycket nödvändig vinst.