• Hem
  • IFK-nytt
  • IFK Norrköping räddade poäng efter sent straffmål
IFK Norrköping räddade poäng efter sent straffmål

IFK Norrköping tappade poäng i Allsvenskan efter 3-3 borta mot Falkenberg. Sead Haksabanovic kvittera på straff i den 95:e minuten.

– Det här var inte tillräckligt bra, säger Jonathan Levi i Dplay efter matchen.

IFK Norrköping stod för en svag första halvlek i regnet borta mot Falkenberg där hemmalaget gick till ledning med 2-0 i paus.

Då bestämde sig Jens Gustafsson för byte. Ut med Abdulrazak och Isak Bergmann Johannesson och in med Alexander Fransson och Jonathan Levi. Då kunde Norrköping ta tag i matchen och hotade framåt mot ett pressat Falkenberg.

Det dröjde 13 minuter - sedan hade Pontus Almqvist fått in 1-2.

Tio minuter senare stod det 2-2. Snyggt anfall från Norrköping där Jonathan Levi till sist sköt in bollen.

En vändning på gång, trodde kanske många. Så blev det inte riktigt. Falkenberg kom upp i farliga anfall flera gånger och till slut kom också målet. 3-2 av Karl Söderström i den 89:e minuten och det såg också där och då ut att bli hemmaseger.

Men Norrköping tryckte på en sista gång och efter att Falkenberg inte fått bort bollen efter en hörna får Peking straff. Såg mycket tveksamt ut, men straff blev det.

Sead Haksabanovic klev fram med kraft och tryckte in 3-3. En poäng vardera. Ett resultat som nog inget av lagen är speciellt nöjd över med tanke hur det såg ut.

---

Jonathan Levi kommer in och gör både mål och assist.

Efter matcher blir han intervjuad av Dplay.

– Det är ingenting vi är nöjd med. Det är alldeles för dåligt. Vi gör mål i 90:e, så det är väl det vi får ta med oss att vi får en pinne iallafall. Samma sak mot Elfsborg. Bättre med en pinne än förlust, säger Levi i Dplay och fortsätter:

– Det här är inte tillräckligt bra. Vi tar med oss andra halvlek, det var kul och spelar då.

Falkenberg - IFK Norrköping 3-3
  • 1-0: Christoffer Carlsson
  • 2-0: Edi Sylisufaj
  • 2-1: Ponus Almqvist (Jonathan Levi)
  • 2-2: Jonathan Levi (Christoffer Nyman)
  • 3-2: Karl Söderström
  • 3-3: Sead Haksabanovic (Straff)