• IFK-nytt
  • IFK Norrköping vann första matchen mot St Patrick's Athletic
IFK Norrköping vann första matchen mot St Patrick's Athletic

Bild från Bildbyrån

IFK Norrköping vann första mötet mot St Patrick's Athletic. 2-0 efter mål från Simon Thern och ett självmål. Nu väntar returmatch nästa torsdag hemma i Norrköping på Östgötaporten.

Norrköping inleder Europa League-kvalet med seger borta i Dublin. Men det var inte först i andra halvlek som Peking kom in i matchen ordentligt.

Norrköping hade ett fint läge i första halvlek, men målvakten i hemmalaget tar bollen med hjälp av huvudet.

Men i andra halvlek skulle det som sagt lossna. Simon Thern får till ett bra avslut som letar sig i mål efter 55 minuter. Norrköping tar över mer och mer, spelar kontrollerat och får också in 2-0 i samband med en hörna. Bollen går in via en hemmaspelare och bedöms som ett självmål.

Både Jordan Larsson och Kalle Holmberg har bra chanser att utöka ytterligare. Men slutresultatet stannar på 2-0, vilket också är fullt rättvist.

---

Många som gör det bra idag.

Men extra kul att se inhoppet från Sead Haksabanovic. Vilket energi han kommer in med och gör det väldigt bra under de 15 minuterna han får spela. Kändes som en helt annan spelare än det vi sett under tidigare matcher.

En boost från senaste matchen när han slog fram en klockren passning till det matchavgörande målet av Totte? Möjligt.

Oavsett riktigt kul att se. Får man igång honom kan det här bli en rolig säsong. En "Haksa" i toppform behövs.