IFK Norrköping håller hårt i slantarna
IFK Norrköping håller hårt i slantarna

Bild från Bildbyrån

IFK Norrköping håller hårt i slantarna

Medan Malmö FF plockade in Felix Beijmo och Djurgården tog in Emir Kujovic, valde IFK Norrköping att sitta lugnt och nöjda med den trupp man har.

Under sommaren har det dock hänt en del på spelarfronten där spelare som Johannes Vall och Alexander Jakobsen blivit utlånade, medan man sålt David Mitov Nilsson till GIF Sundsvall och Jordan Larsson till Spartak Moskva.

Åt andra hållet har man fått in Christopher Telo, Maic Sema och målvakten Andreas Vaikla. I övergångssummor är det inga större belopp man betalat. Däremot kostar kontrakten säkerligen en del, men samtidigt har höga löner på Mitov och Jordan försvunnit. Även Jakobsen, så länge Kalmar tagit över den löneposten helt.

Så hur ska vi summera denna sommar?

Man är väl någonstans besviken att Norrköping inte väljer att satsa hårdare, med tanke på den ekonomi man har. Samtidigt är det väldigt klokt att spara in på pengarna, hålla hårt i slantarna och satsa på unga spelare som kan utvecklas och säljas vidare för stora summor framöver.

Men man vill också se att klubben satsar på mer etablerade namn, även fast både Sema och Telo lär bli två väldigt bra förstärkningar i längden.

Men kommer vi få se ett större satsning inför nästa säsong? Kommer Norrköping titta på hyllorna som sitter lite högre upp då, som Peter Hunt nämnt tidigare? Vi får hoppas på det. Att man då gör en satsning för guld.

Men först ska Norrköping fortsätta sitt Europa-kval som vi hoppas slutar med succé och ytterligare elva matcher i Allsvenskan ska spelas!

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget