• Hem
  • IFK-nytt
  • Gerson målskytt - men Norrköping föll mot Hammarby
Gerson målskytt - men Norrköping föll mot Hammarby

IFK Norrköping såg ut att få 1-1 hemma mot Hammarby efter att Lars Krogh Gerson gjort mål på straff. Men Hammarby tog vara på sin sista chans och avgjorde matchen på sista sparken. 2-1 till Hammarby, i en match Norrköping hade behövt vinna för att hänga på i guldstriden.

IFK Norrköping har varit ett topplag under hela inledningen av Allsvenskan 2020, men match efter match nu på slutat har man tappat mycket av sitt spel och likaså när det kommer till poäng. Något man även fick vara med om när Hammarby kom till Norrköping under torsdagskvällen.

Gästerna tog ledningen i den första halvleken efter en hörnspark och 1-0 höll man halvleken ut. Det var inte först när Pontus Almqvist föll och domarn peka på straffpunkten som Norrköping fick utdelning. 1-1 från Lars Krogh Gerson som såg ut att stå sig matchen ut.

Men i 95:e minuten kom segermålet från gästerna. Frispark och laget flyttades upp. Då avgjorde man också, med matchens sista spark. Abdul Khalili målskytt.

Norrköping nu uppe i fem raka matcher utan seger.