• Hem
  • IFK-nytt
  • En poäng hemma mot titeljagande Djurgården
En poäng hemma mot titeljagande Djurgården

Bild från Bildbyrån

En poäng hemma mot titeljagande Djurgården

Kryss mot guldjagande Djurgården och IFK hjälper Malmö som fortfarande har guldet i egna händer. Ett offensivt Djurgården forcerade men IFK kontrollerade tillsammans med en glödhet Oscar Jansson.

En poäng och oerhört skönt som IFK-supporter att inte ge bort något gratis. Dem flesta minns nog när Malmö hämtade hem guldet på Parken och framförallt så minns man det närmast när Djurgården vände 2-0 till 2-2 och vann guldet på Parken 2019 inför fullsatta läktare. Denna dag var annorlunda dels på grund av att Djurgården inte kunde säkra titeln men framförallt att IFK lyckades ställa till det en aning.
Matchen började med böljande spel där IFK kanske var något starkare första kvarten. Ändå var det den gamla IFK-spelaren Kalle Holmberg som gav gästerna ledningen efter drygt 19 minuter, en Findell som släppte bollen snyggt förbi sig och Kalle kunde enkelt sätta dit 1-0.

Samuel Adegenbenro håller kvar sin skytteligaledning

När Djurgården tar ledningen 2021 tillhör det inte vanligheterna att man tappar poäng. Denna gång ville skyttekungen annorlunda, efter att en pigg Jonathan Levi som skickade in bollen i boxen i slutskedet av första halvleken hittade bollen "Sams" panna och då är det mål som så många gånger förr, en nick som Aleksandr Vasiutin i Djurgården borde fått bort.

Kontrollerad andra halvlek - trots en stark offensiv hos gästerna

Absolut, IFK släpper till mycket men det blir naturligt när man möter ett titel jagande Djurgården. Men IFK visar trots allt prov på att kontrollera matchen och då måste man ha en backlinje och en målvakt på sin sida och det har man idag, lite mer hopp inför framtiden då man haft svårt för det tidigare. IFK var inte ofarliga i sina omställningar och hade man varit lite mer noggranna hade man kunnat skapat betydligt mer även om man vara nära ett par gånger i slutet dels från Björk och framförallt Nyman. Två matcher kvar av säsongen då man möter Degerfors (borta) nästa söndag och avslutar hemma på Parken mot Blåvitt lördagen den 4 december.

/Pontus Hammarkvist