HV-Bloggen
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

HV-målvakten kan hamna i rivalklubben

Med Hugo Alnefelt i JVM så lånades Markus Svensson in på korttidskontrakt av HV71. Nästa klubbaddress kan bli värsta rivalen.

Markus Svensson har gjort lite av succé sen han anslöt till HV71 på korttidskontrakt. Svensson har vaktat kassen i en match för HV71, i måndags mot Leksand. Då räddade han 32 av 35 skott och efter det har röster bland fansen höjts för att förlänga med målvakten.

Nu när Hugo Alnefelt är tillbaka så vore det osannolikt att HV71 förlänger med 36-åringen. Istället uppges han vara aktuell för värsta rivalen Linköping.

– Det får vi se. Jag säger som jag sagt hela tiden. Just nu har vi de målvakterna vi har och jag tycker fortfarande att båda två har gjort insatser som varit bra och mindre bra. Självklart har de kunnat göra bättre saker precis som alla andra. Men det är fler spelare än dem som har kunnat göra bättre insatser, säger LHC:s general manager Niklas Persson till Corren.

BB191005 PH035

Niklas Persson under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Malmö Redhawks den 5 oktober 2019 i Linköping.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Siktet inställt på Timrås poängspruta

I HV71 så arbetar sportcheferna för fullt att förstärka truppen till både denna säsong och kommande. Uppgifter säger att HV inom kort kommer att presentera nyförvärv för att förstärka och spetsa till årets trupp i ett försök att undvika hamna i negativt kval.

Arbetet inför nästa säsong är redan i full gång och enligt uppgifter så har HV71 ställt in siktet på Timrås Jens Lööke som stått för 35 poäng på 26 spelade matcher. Löökes framfart har gjort honom till en het potatis bland SHLs sportchefer där HV71 och rivalen Linköping är två klubbar som strider om Löökes signatur. Det som kan förändra situationen är att Timrå lyckas ta klivet upp till SHL.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Detta behöver HV71 göra - såga av högsta stegen

Förlusten i gårdagens match mot Leksand var ännu en käftsmäll för HV71 och oss fans. Men det som kändes ännu värre var högerkroken som Nicklas Rahm delade ut efter matchen..

Krisen i HV71 blev inte mindre efter gårdagens förlust mot Leksand. Men en sak är i nuläget betydligt värre och det är att som supporter tvingas sitta hemma i soffan och invänta en avslutande högerkrok. Ja, för så känns det faktiskt när lagets huvudtränare står och ler och är nöjd över insatsen förlust efter förlust..

Självklart har HV71 en policy hur och vad man ska säga till media men ibland får man ändå dra fram det gamla uttrycket "att tiga är guld" I en så hårt pressad situation är det verkligen rätt val att låta Rahm tala hade det inte varit bättre att låta någon annan föra fram orden?

Det känns som en rejäl käftsmäll att match efter match få höra att laget gör det bra, visar energi och är på väg i rätt riktning. Det som oroar mig mest är om det faktiskt är så att han tror på det själv? Nej det känns faktiskt som ett hån mot oss supportrar, vi är inte blinda!

BB201128 MB009

HV71:s tränare Nicklas Rahm reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 28 november 2020 i Jönköping.

Något måste hända men frågan är vad och jag tror i ärlighetens namn inte att varken Ryan Lasch eller sju andra nyförvärv kan rädda denna situation, problemet sitter inte där. Utan det är en stege där man i första hand ska kapa dom översta stegen.

Jan-Erik Persson har (tack och lov) sedan tidigare lämnat föreningen och nu är det dags för hans högra och vänstra hand Sten-Åke Karlsson att göra detsamma tillsammans med Agne Bengtsson. Ersätts dom positionerna av nya modernare röster så kommer det ge eko nedåt i ledet.

Johan Hult har fått enormt mycket kritik som sportchef och det ingår såklart i hans roll att få just detta. Men i mågnt och mycket så är den inte helt rättvis. Hans jobb är att värva spelare till laget antingen namnkunniga sådana eller spelare som har framtiden för sig och på sikt kan generera pengar. Där har han lyckats väl genom åren. Däremot så kan han inte svära sig fri från tränarna han värvat där ett gäng har fått gå genom åren. Men att han skulle behöva lämna sin position som sportchef, nej absolut inte.

Återigen kapa de översta stegen på stegen så att säga. Det är inte Johan Hult eller Johan Davidssons fel att ingenting händer. Utan det är herrarna över dessa som likt många år inte vågar fatta egna beslut med risk att göra kompisen ledsen. Därför har ingenting hänt och händer det något så är utgången som alltid att andra offras medan Agne och Sten-Åke sitter kvar.

BB170429 ZY027

HV71:s Sportchef Johan Hult håller ett tal till spelarna i omklädningsrummet efter final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Fotograf

Nicklas Rahm där finns det ingen annan utväg att gå än att gå skilda vägar oavsett hur hårt en det tar på föreningen att sparka ännu en tränare, det är och förblir ett måste. Men den intressanta frågan är vart blickarna riktas efter detta och då får man se högre upp än Johan Hult.

Dela inlägg
HV-Bloggen

Bild från Bildbyrån

Problemen sitter högre upp än Johan Hult

HV71 befinner sig just nu i sin kanske största kris någonsin där mångas blickar riktas mot Johan Hult och Nicklas Rahm. Men jag tror att man behöver ställa om siktet lite högre upp än både Johan Hult och Nicklas Rahm.

Att situationen är allvarlig i HV71 råder det inga tvivel om, läget är såpass allvarligt att dom faktiskt riskerar att hamna i negativt kval. Det skulle bli en mental käftsmäll som motståndarna hade kunnat rida på och jag tror inte HV hade fixat det rent mentalt i en matchsetie bäst av sju.

Men varför ser det ut som det gör just nu och vem ska man egentligen belasta? Spelarna på isen ser både omotiverade, ledsna och trötta ut. Visst dom har ett ansvar men nej man kan inte beskylla dom utan där faller ansvaret på Nicklas Rahm som ska se till att lyfta fram det bästa hos varje spelare. Rahm har misslyckats fullständigt, det ska till och med gått så långt att han förlorat omklädningsrummet och då är man körd som tränare.

Hans hårda ledarstil och aggressiva humör liknas mångt och mycket med Andreas Johansson och det vet vi alla hur det gick. Spelare mår dåligt under hans ledning och flera vill även få bort honom från båset. Allt detta visar spelarna så gott dom kan ute på isen utan resultat, det är tydligt att dom slutat lyssna.BB201128 MB098

HV71:s tränare Nicklas Rahm under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Skellefteå den 28 november 2020 i Jönköping.

Johan Hult har samtidigt det yttersta ansvaret och var den person som anställde Nicklas Rahm från första början. En gigantisk felrekrytering och dålig scouting då Rahms temperament och sätt var allmänt känt redan från tiden i Växjö. Men samtidigt kan man inte bortse från att hans tänk kring detaljer då Nicklas är extremt noggrann i allt han gör.

Då blir det inte lätt för Johan Hult att säga nej när Rahm samtidigt var väldigt tydlig med att blir han inte huvudtränare så skulle han lämna föreningen. Att han sen inte visade sig mogen för uppgiften var nog inget dom hade räknat med, men inte heller att det skulle gå så här dåligt.

Hult som sportchef har dock gjort det han ska göra under åren, att värva bra spelare och ge dom förutsättningar till att bli ännu bättre spelare. Det har han lyckats bra med. Det han däremot inte lyckats lika bra med är tränarfrågan. Flertalet har fått foten under hans tid som sportchef och jag kan inte se något annat än att Rahm får gå samma öde till mötes, det är oundvikligt.

BB170429 ZN025

Sten-Åke Karlsson och HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson efter final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping.

Att bara blicka mot Rahm och Hult är att sikta för långt. Utan ska föreningen lyckas vända detta så borde det framförallt göras förändringar på högsta ledningsnivå. Johan Hult och Johan Davidsson har försökt men att inget har hänt eller skett de senaste åren är på grund av att herrar som Agne Bengtsson och Sten-Åke Karlsson måste våga doppa händerna i skiten och faktiskt våga fatta känsliga beslut och gå in i konflikter istället för att gömma sig.

En förändring i ledarstaben med ny huvudtränare är oundvikligt. Borde Johan Hult lämna som sportchef? Nej, allt som allt så har han gjort det han ska på ett övervägande bra sätt.

Ska HV71 bli den klubb dom vill vara så behöver man ställa in siktet högre än Johan Hult. Det är framförallt där man behöver göra förändringar, i den högsta ledningen.

Dela inlägg