OFFICIELLT: LHC-backen lånas ut
OFFICIELLT: LHC-backen lånas ut

Bild från Bildbyrån

OFFICIELLT: LHC-backen lånas ut

Redan igår kom det uppgifter som sa att Linköping HC lånar ut backen Adam Ginning till Vita Hästen och nu är det officiellt. 19-åringen lånas ut tillsvidare, vilket LHC meddelar på sin officiella hemsida.

I en kommentar till hemsidan påpekar Niklas Persson att man är medvetna om rivaliteten mellan lagen, men att man gör detta för spelarens bästa.

– Vi är medvetna om den stora rivalitet som finns mellan klubbarna och ett sånt här lån kan vara känsligt. Rivaliteten mellan klubbarna är viktig och vi har stor respekt för den. Alla beslut vi fattar gör vi för att det ska gynna Linköping Hockey Club och våra spelare utveckling, säger Niklas Persson till klubbens hemsida.

Även Vita Hästen går ut med nyheten och Tony Zabel, tränare i Vita Hästen, säger följande om lånet.

– Adam är en stor och stark defensiv back som har ett bra spel i sig. Han kommer passa bra i vårat sätt att spela där hans första pass kan sätta igång offensiven på ett bra sätt. Adam är en ung spelare som sett till sin ålder har stor erfarenhet med många SHL matcher. Han har dessutom varit kapten i alla ungdoms- och juniorlandslag han spelat i vilket tyder på bra ledaregenskaper, säger han till Vita Hästens hemsida.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget