Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby
Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby

Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby

Under onsdagen blev det officiellt att Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Hammarby Fotboll. Svensken har köpt upp 50 procent av AEG Sweden och äger nu cirka en fjärdedel av klubben.

På tisdagen la Zlatan Ibrahimovic ut en video på sina sociala medier där han visade upp en Hammarby-tröja med hans namn på ryggen. Nu är anledningen officiell. Han blir delägare i klubben efter att ha köpt 50 procent av AEG Sweden.

– Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen. Att få vara med och utveckla Hammarby framåt känns både roligt och spännande, säger Zlatan Ibrahimović i ett uttalande till Hammarbys officiella hemsida.

För Fotbolls-Sverige blev detta en rejäl bomb, inte minst av anledning att 38-åringen tidigare spelat i Malmö FF och även fått en staty utanför arenan. Men i en längre intervju med Sportbladet berättar Zlatan kring varför det blev som det blev.

– Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger Zlatan till Sportbladet.

Vidare berättar Zlatan att han ska hjälpa Hammarby till att bli den bästa klubben i Skandinavien.

Foto: Hammarby Fotboll

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget