Så har Östersunds FK använt sina pengar
Så har Östersunds FK använt sina pengar

Bild från Bildbyrån

Så har Östersunds FK använt sina pengar

Östersunds FK befinner sig i en djup kris - detta trots att man tidigare spelat till sig stora summor via Europaspelet och försäljningar av spelare. Nu redovisar klubben på sin hemsida vart alla pengar tagit vägen.

Succé i Europa League, men något gick snett och nu är Östersunds FK mitt uppe i en kris. En kris som kan innebära att man spelat färdigt i svensk fotboll finrum, om man inte får in tillräckligt mycket pengar.

Frågorna kring klubben är många. Bland annat vart de 137 miljonerna man fick in via Europa League och spelarförsäljningar, tog vägen. Svaret har ÖFK och det har man nu publicerat på sin hemsida.

På sin hemsida meddelar man följande:

"Kostnaderna under denna period handlade om kostnader för matcherna, resekostnader, bonus till spelare och ledare på cirka 31,8 miljoner kronor.

Vi hade också ökade spelarkostnader, ersättningar till moderklubbar mm och kostnader för att värva spelare och ledare på totalt 34,8 miljoner kronor. En annan utgift var inventarier för 4,2 miljoner kronor.

Totalt hade ÖFK kostnader på cirka 78 miljoner.

Lägg till att ÖFK också återbetalning av ett lån och att vi har haft ett operativt underskott 2017/2018 på totalt 42 miljoner kronor. Detta betyder att ÖFK hade cirka 24 miljoner kronor i kassan när vi gick in i 2019."

- Vi vill lämna ut det här för att vi tycker det är viktigt att vara transparenta, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

    Dela inlägg

    Kommentera blogginlägget