En stark insats av Växjö mot skadedrabbat motstånd - Emil Pettersson,…
  • Hem
  • Dragskott
  • En stark insats av Växjö mot skadedrabbat motstånd - Emil Pettersson, Brendan Shinnimin och Erik Josefsson några av härförarna
En stark insats av Växjö mot skadedrabbat motstånd - Emil Pettersson, Brendan Shinnimin och Erik Josefsson några av härförarna

Bild från Bildbyrån

En stark insats av Växjö mot skadedrabbat motstånd - Emil Pettersson, Brendan Shinnimin och Erik Josefsson några av härförarna

Växjö är tillbaka på vinnarspåret igen till följd av kvällens rättvisa 3-1-vinst hemma mot Luleå, tillika laget som hade håvat in fem raka trepoängare dessförinnan.

Lakers hade sammanfattningsvis ett chansövertag, agerade mer kyligt över hela banan och gjorde en riktigt bra match.

LHF hade förtvivlat svårt att få nog många långa anfall, spelade odisciplinerat och såg trötta ut.

***

Den här reaktionen var emellertid på intet sätt oväntad för Luleås del. Det sanslöst tuffa skadeläget är helt enkelt inte hållbart i det långa loppet och sliter hårt på laget.

Det viktigaste för norrbottningarnas del i CHL-matchen under SHL-uppehållet är inte resultatet i sig - utan att undvika fler skador.

Så enkelt är det.

***

Luleås mål gjordes när Växjö spelade i tre mot fem och var frukten av ett eminent direktskott. En balja som Viktor Andrén inte ska lastas för. Lakers-målvakten var säkerheten själv mellan stolparna i kväll.

***

Placeringssäkre Ilari Melart får betraktades som bäst på backsidan med sin starka defensiv.

Daniel Rahimi förtjänar också lite extra beröm på backfronten.

***

Kedjan med Brendan Shinnimin, Emil Pettersson och Jakob Forsbacka Karlsson var mest framträdande på forwardsfronten. En trio som gjorde det svårt för LHF-försvaret.

Erik Josefsson - som gjorde ett suveränt jobb över hela rinken - är ett exempel på en annan forward i hemmalaget som ska uppmärksammas en hel del.

***

Visst - det andra insläppta målet föranleddes av ett tveksamt ingripande från David Rautio, men 1-0-pytsen var resultatet av en styrning och Luleå-målvakten stod för många fina ingripanden i kassen i kväll. En bra insats av Rautio rent helhetsmässigt.

***

Ingen utespelare övertygade för övrigt på allvar i bortalägret. Arttu Ilomäki var en få få spelare som var någorlunda "närvarande" i offensiven och kommer undan med ett hyfsat betyg.

Matchfakta

Växjö - Luleå 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Andra perioden:
1-0 Pontus Holmberg (Martin Lundberg, Matthew Bodie), 1-1 Arttu Ilomäki (Erik Gustafsson, Jack Connolly), spel fem mot tre, 2-1 Emil Pettersson (Marcus Sylvegård, Erik Josefsson).

Tredje perioden:
3-1 Erik Josefsson (Brendan Shinnimin, Daniel Rahimi), mål i tom målbur.

Skott: 28-17 (6-3, 14-10, 8-4).
Utvisningar:
Växjö 10 minuter. Luleå 6 minuter.
Domare:
Mikael Sjöqvist och Wolmer Edqvist.
Publik: 4.372.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget