Luleå tog ytterligare ett stort steg mot seriesegern - Noel Gunler…
  • Hem
  • Dragskott
  • Luleå tog ytterligare ett stort steg mot seriesegern - Noel Gunler och Joel Lassinantti visade vägen för norrbottningarna
Luleå tog ytterligare ett stort steg mot seriesegern - Noel Gunler och Joel Lassinantti visade vägen för norrbottningarna

Bild från Bildbyrån

Luleå tog ytterligare ett stort steg mot seriesegern - Noel Gunler och Joel Lassinantti visade vägen för norrbottningarna

Luleå - som har inkasserat hela 13 poäng på de fem senaste matcherna - tog ytterligare ett stort steg mot seriesegern i kväll genom att bortabetvinga Växjö redan under ordinarie speltid.

Norrbottningarna toppar därmed SHL med elva (!) poängs marginal i ett läge där det är 21 pinnar kvar att spela om. Detta i ett läge där hemmastarka LHF har fem (!) hemmamatcher på de sju återstående matcherna.

Visst - defensiven var stundtals odisciplinerad och Lakers borde ha gjort fler mål, men LHF gjorde ändå sammanfattningsvis en rätt så bra match rent spelmässigt sett över 60 minuter.

Offensiven var kreativ emellanåt och Luleå visade stundtals upp en härlig spelglädje mot ett Växjö, som känns underskattade och är ett lag som besitter en väldigt hög kapacitet.

***

Joel Lassinantti ska naturligtvis inte lastas för det insläppta straffmålet och var säkerheten själv i kassen. Matchens profil. I överlägsen stil.

***

Stortalangen Noel Gunler mäktade med ett fint mål och är onekligen på gång. En möjlig slutspelsjoker.

Emil Larsson, Filip Hållander och Konstantin Komarek är andra exempel på forwards som förtjänar beröm för att glimtvis ha gjort det bra i en batalj där ingen spelare i bortalaget svarade för någon genuin toppmatch rent helhetsmässigt.

***

Fredrik Karlström var en jätte i Växjö-lägret med sin vassa offensiv. Hela kedjan med Pontus Holmberg och Marcus Sylvegård i övrigt var riktigt bra i kväll.

Rutinerade Marcus Paulsson visade också fina positiva intentioner i hemmalaget.

Matchfakta

Växjö - Luleå 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Första perioden:
0-1 Emil Larsson (Yohann Auvitu, Konstantin Komarek), 0-2 Noel Gunler (Konstantin Komarek, Nils Lundkvist).

Tredje perioden:
0-3 Jesper Sellgren (Filip Hållander, Oscar Engsund), 1-3 Fredrik Karlström, straffslag.

Skott: 25-21 (8-6, 5-9, 12-6).
Utvisningar:
Växjö 4 minuter. Luleå 8 minuter.
Domare:
Patrik Sjöberg och Sören Persson.
Publik:
4.112.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget