Vita Hästen behöver få in fem miljoner kronor
  • Hem
  • Dragskott
  • Vita Hästen behöver få in fem miljoner kronor
Vita Hästen behöver få in fem miljoner kronor

Vita Hästen behöver få in fem miljoner kronor

Vita Hästen - som tvingades kvalspela för den allsvenska existensen så sent som i fjol - har gått fram enormt mycket rent sportsligt den här säsongen.

Östgötarna behöver inte oroa sig för något negativt kval den här gången och har redan elva poäng ner till slutspelsseriestrecket samt är bara en enda pinne från sjätteplatsen i HockeyAllsvenskan.

Det ekonomiska läget är dock fortsatt tufft.

Nu står Vita Hästen inför tre vägval:

"1. Missa elitlicensen och därmed degraderas till division 1.
2. Kraftigt sänka ambitionsnivån och kostnaderna till kommande säsong, med stor risk att degraderas sportsligt från Hockeyallsvenskan (förutsatt att elitlicensen klaras).
3. Fortsätta på inslagen väg och finna finansieringen för spel på den nivå som är vår uppfattning att Vita Hästen hör hemma, nämligen ett topplag i Hockeyallsvenskan (förutsatt att elitlicensen klaras)"
, skriver klubben på hemsidan.

Nu uppmanar klubben privatpersoner och sponsorer att hjälpa till för att punkt nummer 3 ska bli möjligt.

Vita Hästen behöver - utöver den löpande verksamheten - sju miljoner kronor, varav två av dessa miljoner redan är i hamn.

Privatpersoner och sponsorer har olika möjligheter att bidra.

Norrköpingsklubben lyfter exempelvis fram gåvor och donationer som ett alternativ. Att bli aktieägare är ett annat - av ytterligare några - exempel i sammanhanget.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget