Tryoutforwarden: "AIK är en storklubb och ett stort namn här i…
  • Hem
  • Dragskott
  • Tryoutforwarden: "AIK är en storklubb och ett stort namn här i Sverige"
Tryoutforwarden: "AIK är en storklubb och ett stort namn här i Sverige"

Tryoutforwarden: "AIK är en storklubb och ett stort namn här i Sverige"

NHL-meriterade Denis Tolpeko - som anslöt till AIK för ett fåtal veckor sedan - har ett par veckor kvar på tryouten med Stockholmsklubben och det återstår att se om han blir långvarig i Gnaget.

Den 34-årige forwarden, med 350 KHL-bataljer på meritlistan, om hur han hamnade i AIK av alla klubbar.

- Jag har ju inte spelat på några år nu och hade funderingar på att ta ett litet uppehåll i min karriär, eller till och med sluta och kanske syssla med andra saker. Men jag kom fram till att jag vill spela igen. Jag pratade med min agent och sa att jag ville spela i Europa, och gärna här i Sverige. Han pratade med Anders (Gozzi) och jag fick komma hit på tryout. Jag tittade lite överallt, men det fanns inte så många möjligheter eller öppningar eftersom jag inte har spelat på länge, säger Denis Tolpeko till Hockeynews.se.

Ryssens svar på frågan om han har bra koll på AIK och och HockeyAllsvenskan.

- Jag vet självklart om att AIK är en storklubb och ett stort namn här i Sverige. Jag vet att det är en bra organisation och att många spelare från klubben går vidare till SHL eller till och med NHL. Allsvenskan vet jag är en bra andraliga, en snabb liga med många unga spelare, säger han.

Tolpeko spelade sin senaste match säsongen 2017/2018. Den gången i Spartak Moskva (KHL) och det blev endast fyra bataljer den säsongen.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget