• Hem
  • Dragskott
  • Tre vassa förstärkningar till det allsvenska laget
Tre vassa förstärkningar till det allsvenska laget

Foto: Robbin Norgren/Bildbyrån

Tre vassa förstärkningar till det allsvenska laget

Modo presenterade tre tunga förstärkningar under söndagen. Det rör sig dels om Jesper Lindgren, som därmed återvänder till Öviksgänget efter några år i AHL och den finska högstaligan.

Den 23-årige backen ansluter på lån från Toronto Maple Leafs organisation.

Sportchefen Fredrik Glader om tillskottet.

- Vi är jätteglada att "Jeppe" tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna, säger Modos sportchef till klubbens hemsida.

På forwardssidan handlar det dels om Aaron Gagnon, som närmast kommer från några säsonger i den schweiziska högstaligan.

Den NHL-meriterade liraren har skrivit ett avtal som sträcker sig över en säsong.

Fredrik Glader om kanadensaren.

- Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går, säger Modos sportchef till hemsidan.

Modo har även tagit in Aleksi Haponiemi på lån från Florida Panthers organisation.

Den 21-årige finländaren spelade i AHL i fjol och var varit lysande i den finska högstaligan tidigare.

Modos sportchef om artisten.

- Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay, säger Fredrik Glader till Modos hemsida.