• Hem
  • Dragskott
  • Storspel av David Rautio när Luleå tog andra raka segern - en defensiv uppvisning i den tredje perioden

Luleå inkasserade andra raka segern genom att bortabetvinga Linköping redan under ordinarie speltid.

Den spelmässiga prestationen var visserligen inte direkt suverän sett över tre perioder. Faktum är att LHC var det bättre laget i två av perioderna och LHF kuggade inte riktigt i.

Det mest positiva för Luleås del är att den tredje akten var fullständigt lysande rent defensivt. Snacka om ett klockrent försvarsspel, där bortalaget höll motståndarna på rätt sida och bevakade ledningen på ett ypperligt sätt.

Östgötarna kan glädja sig över att laget hade ett chansövertag och visade prov på ett kreativt spel i två perioder. Linköping - som vann de två föregående matcherna - känns, förlusten till trots, på gång i vissa avseenden.

***

David Rautio ska inte lastas för de insläppta målen och stod för många fina ingripanden mellan stolparna. LHF:s bäste spelare i dag och en insats som skärper konkurrenssituationen på målvaktssidan i Luleå-lägret.

***

Nils Lundkvist har förvisso en bit kvar till förra säsongens kanonform, men dagens prestation var onekligen ett kliv i rätt riktning. Luleå-backen tog ett antal fina initiativ över hela rinken och visade prov på spelglädje.

***

Linus Klasen bevisade att han fortfarande har en mäktig högstanivå. Målet var sannerligen något utöver det vanliga, vilket artisten förtjänar mycket beröm för.

Filip Hållander, Niklas Olausson och Karl Fabricius är exempel på andra Luleå-forwards som ska lyftas fram en del i en batalj där ingen utespelare i LHF gjorde någon riktig höjdarmatch sett över 60 minuter.

***

Jonas Junland får betraktas som hemmalagets mest framträdande spelare. En back som skapade mycket framåt, men inte hade marginalerna på sin sida den här gången.

***

Nikola Pasic var bäst i hemmalaget på forwardssidan. Inte bara för det fina målet, utan för en stark offensiv i allmänhet. Det hände mycket framåt när stortalangen - som börjar växa in i SHL-kostymen på allvar - var inne på isen.

Hela kedjan med Henrik Törnqvist och Jaako Rissanen i övrigt var tongivande.

Matchfakta

Linköping - Luleå 2-3 (0-1, 2-2, 0-0)

Första perioden:
0-1 Nils Lundkvist (Niklas Olausson, Daniel Sondell).

Andra perioden:
0-2 Linus Klasen (Victor Berglund, David Rautio), spel fem mot fyra, 1-2 Jonas Jolös (Oula Palve), 1-3 Karl Fabricius (Nils Lundkvist, Niklas Olausson), 2-3 Nikola Pasic.

Skott: 25-19 (9-6, 9-10, 10-3).