• Hem
  • Dragskott
  • Södertälje drar igång insamling: "Vårt mål är att jävlas med toppen"
Södertälje drar igång insamling: "Vårt mål är att jävlas med toppen"

Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Södertälje drar igång insamling: "Vårt mål är att jävlas med toppen"

Södertälje har för närvarande en spelarbudget som tillhör topp sex-skiktet i HockeyAllsvenskan. SSK har dock högre ambitioner än så rent sportsligt.

Nu har Södertälje - i samråd med fansen - dragit igång en insamling i syfte att skapa möjligheter att spetsa laget och utmana de bästa i serien.

"Konkurrensen om spetsspelare på spelarmarknaden är tuff för Emil Georgsson. Han krigar på samma arena som våra tänkta toppkonkurrenter i Hockeyallsvenskan och för att skapa förutsättningar för att kunna knyta till sig den spets vi alla vill se behövs en extra push. Ett antal supportrar har i samråd med Supportklubben tagit initiativ till en insamlingskampanj - ”Fansens Lirare”. Deras tanke är att insamlingen ska riktas till två riktiga spetsspelare för årets lagbygge", skriver SSK på hemsidan.

Sportklubbens sportchef om insamlingens betydelse.

- Att fansen vill vara med och bidra genom en insamling säger en hel del om denna förening. Det finns inget du eller jag utan det är VI som spelar roll och betyder nått. Med fansens hjälp skapas det möjligheter att spetsa till detta lag - som redan nu känns spännande. Marknaden är tuffare än vad jag trodde att det skulle vara men vårt mål är att jävlas med toppen och då blir sista pusselbitarna oerhört viktiga, säger Emil Georgsson till Södertäljes hemsida.

Noterbart är att insamlingen var nära en sexsiffrig summa ett kort tag efter att insamlingen lanserats, rapporterar klubben via Twitter.