• Hem
  • Dragskott
  • Robin Kovacs räddade Luleå - en heroisk insats av norrbottningarna i prestigematchen

Luleå - som hade stora problem på bortaplan tidigare under säsongen - har onekligen kommit igång även i bortaplanssammanhang. Den imponerande insatsen borta mot Färjestad följdes upp av ytterligare en kanonmatch borta mot Skellefteå i kväll.

SKE var visserligen spelförande i den tredje perioden, men LHF var det bästa laget i två av tre perioder och hade ett chansövertag, samtidigt som defensiven mestadels var stabil.

Segern var sammanfattningsvis rättvis och Luleå gjorde en av säsongens bästa bortamatcher hittills.

En intressant notering i sammanhanget är att LHF:s powerplay var riktigt, riktigt bra i kväll. Snacka om att laget har lyft sig i numerärt överläge i de senaste matcherna.

***

Joel Lassinantti hade grymt mycket oflyt i samband med 1-2-målet och ska inte lastas för Skellefteås andra nätkänning. Luleå-målvakten klev fram när det behövdes som mest och ingav stabilitet mellan stolparna.

***

Erik Gustafsson var bäst på backsidan och tog ett stort ansvar över hela rinken.

***

Petter Emanuelsson visade prov på sitt fina målsinne och var matchens lirare i kväll.

Robin Kovacs kan visserligen så mycket bättre rent spelmässigt sett över tre perioder, men det avgörande mål var sannerligen högklassigt, vilket han förtjänar beröm för. Kovacs högstanivå är mäktig.

Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki - som var bra över hela rinken - är exempel på andra LHF-spelare som också ska berömmas lite extra.

***

Gustaf Lindvall, som utgick efter en skada med cirka sju minuter kvar av den andra perioden, var väldigt bra i kväll. Tala om ett tungt avbräck för SKE att tappa honom.

***

Joakim Lindström var bäst i hemmalaget. En spelare som gjorde mycket bra i offensiven och bevisade att han fortfarande är en genuin toppspelare i SHL.

Hela kedjan med Tom Pyatt och Jesper Frödén i övrigt ska lyftas fram lite extra.

Matchfakta

Skellefteå - Luleå 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Första perioden:
0-1 Petter Emanuelsson (Erik Gustafsson, Arttu Ilomäki), spel fem mot fyra.

Andra perioden:
0-2 Petter Emanuelsson (Juhani Tyrväinen, Arttu Ilomäki), spel fem mot fyra, 1-2 Tom Pyatt (Oscar Möller, Niclas Burström), spel fem mot fyra.