• Dragskott
  • Vimmerby är en seger från en plats i Kvalserien till HockeyAllsvenskan
Vimmerby är en seger från en plats i Kvalserien till HockeyAllsvenskan

Vimmerby tog sig inte ens till AllEttan, men vårserielaget har gjort dundersuccé i Play Off-spelet hittills. Först slogs Kallinge/Ronneby ut i Play Off 1 och därefter Huddinge ur Play Off 2.

Nu är smålänningarna en seger från en plats till Kvalserien till HockeyAllsvenskan efter kvällens 6-2-vinst hemma mot Hudiksvall i Play Off 3.

Noterbart är att Anton Carlsson (även en assistpoäng i kväll) satte det matchvinnande 3-2-målet i mitten av den tredje perioden inför 1.307 åskådare i Vimmerby Ishall.

Roman Semjonov (2+1) och Oskar Carlsson (tre assist) blev poängbäst med tre pinnar var.

Pierre Gustavsson (två assist) klev också fram rejält på poängfronten.

Tomas Rydén räddade för övrigt 30 av 32 skott i Vimmerby-kassen.

***

Visby/Roma är också en seger från en kvalserieplats efter kvällens hemmavinst. Segersiffrorna mot Troja/Ljungby skrevs till 3-2 inför 1.857 åskådare i Visby Ishall.

Gotlänningarna var ruskigt illa ute och låg under med två (!) mål långt in i den tredje perioden, varpå Visby vände och vann redan under ordinarie speltid.

Christian Olsson satte det matchvinnande målet med knappt tre minuter kvar att spela.

Teemu Huttu blev för övrigt poängbäst med två assistpinnar.

***

Tranås succé i Play Off-spelet fortsätter. I kväll blev det seger med 2-1 hemma mot Mariestad i Play Off 3.

Filip Halvordsson mäktade med segermålet i slutet av den andra perioden inför 1.210 åskådare i Stiga Arena.

Victor Johnson vaktade Taif-kassen och räddade hela 38 av 39 skott.