• Hem
  • Dragskott
  • Hudiksvall, Mariestad, Tranås och Vimmerby klara för Play Off 3
Hudiksvall, Mariestad, Tranås och Vimmerby klara för Play Off 3

I kväll blev fyra Play Off 2-lag klara för Play Off 3. Hudiksvall tillhör den skaran efter lagets 4-3-seger på övertid hemma mot Nybro.

Noterbart är att HHC - som låg under med 0-3 (!) inför den tredje perioden - svarade för en riktig supervändning i en batalj som Erik Flood (2+1 i kväll) avgjorde inför 1.101 åskådare i Glysishallen.

Mathias Hellgren och Alexander Pettersson svarade för de övriga Hudik-målen.

***

Mariestad var också illa ute, men lyckades vända ett underläge i den tredje perioden och vinna med 2-1 mot Östersund redan under ordinarie speltid.

Lucas Jidenius mäktade med båda Bois-målen inför 1.642 åskådare i Mariehus Arena.

Lukas Söderlund stod också för två poäng.

En annan intressant notering är att Tobias Sandberg räddade 24 av 25 skott i Mariestadskassen.

***

Säsongen är över för Halmstad efter kvällens 3-6-förlust hemma mot Tranås.

Snacka om snöpligt för Hammers, som vann AllEttan Södra och tog sig till Hockeyettan-finalen att åka ut i Play Off 2.

Halmstad ska å andra sidan vara stolta över en bra prestation den här säsongen sett till förväntningarna på laget.

Rasmus Koskinen (även en assist i kväll) mäktade med det matchvinnande 4-2-målet i slutet av den andra perioden inför 1.850 åskådare i Halmstad Arena.

Anders Skoog blev poängbäst med 2+1.

Emil Backman (två mål), Pontus Eklöf (1+1), Fredrik Lindström (två assist) och Max Rapp (två assist) stod också för två pinnar var i Tranås-lägret.

Kevin Loppatto blev för övrigt poängbäst i Halmstad med två assist.

***

Vimmerby tog sig inte ens till AllEttan, utan tvingades gå via vårserien för att ta sig till Play Off.

Väl där har det blivit en dundersuccé. Först betvingades Kallinge/Ronneby i Play Off 1 och i kväll slog VH ut Huddinge ur Play Off 2.

Segersiffrorna skrevs till 4-3 redan under ordinarie speltid inför 754 åskådare i Björkängshallen.

Roman Semjonov (även en assist i den här bataljen) satte det matchvinnande målet knappt sju minuter in i den tredje perioden.

Kristoff Kontos (1+1) svarade också för två pinnar i Vimmerby-lägret.

Anton Kalte (1+1) och Dennis Nordström (två assist) blev för övrigt poängbäst i hemmalaget.