Serieledande Luleå bara kör - Komarek, Emanuelsson och Berglund…
  • Hem
  • Dragskott
  • Serieledande Luleå bara kör - Komarek, Emanuelsson och Berglund visade vägen
Serieledande Luleå bara kör - Komarek, Emanuelsson och Berglund visade vägen

Bild från Bildbyrån

Serieledande Luleå bara kör - Komarek, Emanuelsson och Berglund visade vägen

Serieledande Luleå fortsätter att vinna. Kvällens vinst i Malmö Arena innebär att norrbottningarna kan stoltsera med sex vinster på de sju senaste matcherna och toppar SHL med minst sagt god marginal.

Visst - det var lite rörigt i defensiven emellanåt, vilket förmodligen hade straffat sig mot ett mer offensivt spetsigt lag. Lägg därtill det usla powerplayspelet. LHF gjorde definitivt ingen genuin toppmatch. Luleå stod dock för en rätt så bra prestation rent helhetsmässigt och vann utan tvivel välförtjänt.

Det är sannerligen inte ofta som man ser LHF göra så här pass stabila insatser i Malmö Arena, där Redhawks brukar vara grymt tuffa att möta.

***

Det insläppta målet var visserligen ruskigt billigt, men Joel Lassinantti gjorde det bra sett till helheten - både med tur och skicklighet.

***

Erik Gustafsson var - som så många gånger förr - bäst på backsidan. Framför allt med tanke på den starka defensiven.

Backkollegan Nils Lundkvist, som var tongivande över hela rinken, ska också berömmas lite extra på backfronten.

***

Konstantin Komarek blev förvisso poänglös den här gången, men gjorde det - precis som i torsdags - riktigt bra rent spelmässigt med sin irrationella spelstil. En spelare som skapade rätt så mycket framåt.

Einar Emanuelsson stack också ut lite extra. Ytterligare ett läckert mål i dag. Snacka om en spelare som har tagit nästa steg den här säsongen.

Jonas Berglund ska såklart också kreddas lite extra. En arbetsmyra som kan blixtra till i offensiven emellanåt. Ytterligare en spelare som har tagit ett stort kliv framåt den här säsongen.

***

Lars Volden släppte visserligen in tre mål, men var helt okej rent spelmässigt. Malmö-målvakten ska inte lastas för något av de insläppta målen och krigade på bra mellan stolparna.

***

Kedjan med Emil Sylvegård, Axel Wemmenborn och Max Görtz visade prov på mycket karaktär. En kedja som stundtals gjorde det rätt så svårt för Luleå-försvaret i en match där ingen Malmö-spelare stack ut på allvar.

Matchfakta

Malmö - Luleå 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden:
0-1 Jonas Berglund.

Andra perioden:
0-2 Niklas Olausson, straffslag, 1-2 Henrik Hetta (Jesper Jensen Aabo).

Tredje perioden:
1-3 Einar Emanuelsson.

Skott: 14-29 (4-8, 8-10, 2-11).
Utvisningar:
Malmö 6 minuter. Luleå 4 minuter.
Domare:
Mikael Sjöqvist och Christoffer Holm.
Publik:
12.600.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget