Luleå hoppas på en sänkt arenahyra: "Mycket när vi jämfört med vad…
  • Hem
  • Dragskott
  • Luleå hoppas på en sänkt arenahyra: "Mycket när vi jämfört med vad andra klubbar i SHL får betala i hyra"
Luleå hoppas på en sänkt arenahyra: "Mycket när vi jämfört med vad andra klubbar i SHL får betala i hyra"

Bild från Bildbyrån

Luleå hoppas på en sänkt arenahyra: "Mycket när vi jämfört med vad andra klubbar i SHL får betala i hyra"

Luleå - som gick med 17 miljoner kronor i vinst förra säsongen - är numera en relativt välmående SHL-klubb, men det finns fortfarande orosmoln för norrbottningarna.

LHF pressas bland annat av att arenahyran är alldeles för hög i paritet till publikintäkterna.

Det förs dock en dialog med kommunen om att sänka hyran och vd:n Stefan Enbom hoppas på en lösning i det avseendet, trots att Luleå kommun har en tuff ekonomisk situation som läget är nu.

- Jag vet att kommunen också är ekonomiskt pressad, men vi har en bra dialog och jag tror vi kommer hitta en lösning. De vet att vi genererar cirka 20 miljoner kronor per år i kommunalskatt, och dessutom betalar drygt 10 miljoner kronor i hyra. Vilket vi har insett är mycket när vi jämfört med vad andra klubbar i SHL får betala i hyra, och skulle vi åka ur så hade det inneburit en ekonomisk smäll för kommunen. Då är det de som måste täcka upp alla de där miljonerna i intäkter som försvinner, säger LHF-bossen till Norrbottens Media.

Stefan Enbom ser inte bara Luleå som en viktig klubb för kommunen i sig, utan för hela Norrbotten i allmänhet.

Enbom om resonemanget i sammanhanget.

- Luleå och Norrbotten var i en djup depression efter Stålverk 80-kraschen året innan Luleå Hockey bildades. Jag var bara 15 år då. Fast jag minns hur dystert allt kändes. Inte bara i staden. Utan i hela länet. Men när allt annat gick åt helvete hade vi i alla fall ett ishockeylag att vara stolta över. Nu för tiden tror jag också det är många runt om i Norrbotten som inte alls gillat Luleå Hockey förut som tycker att det är en ganska fin förening. Och ska vi kunna fortsätta konkurrera med de bästa är det viktigt att vi får med oss hela länet, säger Stefan Enbom.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget