Niklas Olausson och David Rautio visade klassen - Luleå ångar på…
  • Hem
  • Dragskott
  • Niklas Olausson och David Rautio visade klassen - Luleå ångar på rejält
Niklas Olausson och David Rautio visade klassen - Luleå ångar på rejält

Bild från Bildbyrån

Niklas Olausson och David Rautio visade klassen - Luleå ångar på rejält

Luleå bara kör; kvällens bortaseger mot Leksand innebär att norrbottningarna har vunnit nio (!) av de tio senaste SHL-matcherna.

Segern var sammanfattningsvis i allra högsta grad rättvis. LHF gjorde förvisso en bedrövlig förstaperiod rent spelmässigt (definitivt en av lagets sämsta inledningsperioder den här säsongen hittills), men därefter såg det tämligen stabilt ut för Luleå.

LHF ägde sammanfattningsvis de två sista perioderna totalt och var inte i närheten av att förlora den här bataljen.

Leksand ska samtidigt ha respekt för den redan nämnda inledningsperioden - där visade masarna verkligen att laget besitter en hög grundkapacitet.

Det finns mycket individuell skicklighet i det här laget och LIF har mycket goda möjligheter att hålla sig kvar i SHL med befintligt spelarmaterial.

***

David Rautio klev fram rejält när Leksand hade momentum och stod för ett antal högkaratiga räddningar. Rautio har varit grymt stabil i de senaste matcherna som han vaktat kassen i och förbättrat LHF:s konkurrenssituation på målvaktsfronten avsevärt.

***

Oscar Engsund var bäst på backsidan med sitt starka tvåvägsspel.

Nils Lundkvist stack också ut lite extra av samma anledning.

Joonas Jalvanti - som har prickat in formen efter en tyngre period rent individuellt - är ett exempel på en annan back i bortalaget som ska lyftas fram.

***

Niklas Olausson får betraktas som matchens lirare. Inte minst med tanke på det fenomenala passningsspelet. Vilket spelsinne! Ett viktigt formbesked för Luleå i ett läge där Olausson gjort ett flertal mediokra matcher de senaste veckorna.

Isac Brännström stack också ut lite extra och har gjort det väldigt bra den här säsongen hittills. En arbetsmyra och bra offensiv kraft i samma paket.

Hårt jobbande Juhani Tyrväinen - som har ett imponerande brett register som spelare - ska också uppmärksammas lite extra på forwardssidan.

***

Axel Brage krigade på någorlunda bra mellan Leksandsstolparna och hade en otacksam situation med tanke på LIF:s usla defensiv. En av få Leksandsspelare som förtjänar beröm i kväll.

***

Linus Persson var bäst av alla leksingar med sin företagsamma offensiv.

Marek Hrivik och Oskar Lang blixtrade förvisso till glimtvis i den första perioden, vilket de förtjänar kredd för, men var alldeles för ojämna sett över tre perioder.

Matchfakta

Leksand - Luleå 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Första perioden:
0-1 Robin Kovacs (Juhani Tyrväinen, Einar Emanuelsson).

Andra perioden:
0-2 Nils Lundkvist (Niklas Olausson, Jack Connolly), spel fem mot fyra, 0-3 Niklas Olausson (Isac Brännström).

Tredje perioden:
0-4 Isac Brännström (Arttu Ilomäki, Joonas Jalvanti), 0-5 Erik Gustafsson (Nils Lundkvist, Juhani Tyrväinen).

Skott: 27-28 (16-2, 6-16, 5-10).
Utvisningar:
Leksand 4 minuter. Luleå 8 minuter.
Domare:
Marcus Linde och Mikael Nord.
Publik:
5.842.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget