Linus Klasen och Jesper Wallstedt räddade Luleå - fjärde (!) raka…
  • Hem
  • Dragskott
  • Linus Klasen och Jesper Wallstedt räddade Luleå - fjärde (!) raka trepoängaren för norrbottningarna
Linus Klasen och Jesper Wallstedt räddade Luleå - fjärde (!) raka trepoängaren för norrbottningarna

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Linus Klasen och Jesper Wallstedt räddade Luleå - fjärde (!) raka trepoängaren för norrbottningarna

Luleå bara kör. Kvällens trepoängare mot namnkunniga Växjö innebär att norrbottningarna kan stoltsera med fyra raka vinster redan under ordinarie speltid.

Visst - defensiven höll hög klass, men den spelmässiga prestationen sett till offensiven var dock inte direkt någon höjdare.

LHF hade sammanfattningsvis förtvivlat svårt att skapa klara målchanser mot ett Lakers som försvarade sig imponerande bra. Smålänningarna höll mestadels motståndarna på rätt sida, agerade grymt disciplinerat och svarade för en härlig krigarinsats i kväll.

Det är sällan som man ser Luleå skapa så här pass få högkvalitativa målchanser på hemmaplan.

Tomas "Bulan" Berglunds gäng förtjänar hur som helst beröm för förmågan att - efter många om och men - lyckas vinna till slut. En styrka i sig att vinna i matcher även när spelet inte är på topp.

***

Jesper Wallstedt spelade i två perioder borta mot HV71 första säsongen. Kvällens match var 17-åringens första från start. Snacka om en imponerande prestation av Wallstedt, som läste spelet bra och utnyttjade sin storlek på ett eminent sätt. En målvaktsinsats som lovar gott inför fortsättningen för Luleå, som har en bra konkurrenssituation på målvaktssidan.

***

Linus Klasen svarade för ett snyggt mål i ett oerhört viktigt matchskede och stod för en del bra prestationer i övrigt, vilket han ska berömmas för. Ett steg i rätt riktning för artisten, som alltjämt har en bit kvar till den riktiga kanonformen.

***

Många backar övertygade rent defensivt. Inte minst Erik Gustafsson, Oscar Engsund och Daniel Sondell, som för det mesta tog ett stort försvarsmässigt ansvar.

***

Flera backar i Växjö-lägret förtjänar beröm - framför allt för den redan nämnda starka defensiven. Exempelvis Teemu Eronen, Peter Andersson och Joel Persson.

***

Kedjan med Emil Pettersson, Robert Rosén och Richard Gynge kan för övrigt förvisso så mycket bättre, men briljerade stundtals och visade prov på en enorm skicklighet. Där har Växjö ett vinnarvapen som har kapacitet för att grundlägga en framgångsrik säsong för Lakers.

Matchfakta

Luleå - Växjö 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Andra perioden:
1-0 Oscar Engsund (Petter Emanuelsson, Jack Connolly).

Tredje perioden:
1-1 Robert Rosén (Richard Gynge, Joel Persson), spel fem mot fyra, 2-1 Linus Klasen (Juhani Tyrväinen, Erik Gustafsson).

Skott: 24-21 (8-4, 7-12, 9-5).
Utvisningar:
Luleå 12 minuter. Växjö 16 minuter.
Domare:
Andras Harnebring och Tobias Björk.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget