Suveräna Luleå säkrade seriesegern - Filip Hållander, Juhani…
  • Hem
  • Dragskott
  • Suveräna Luleå säkrade seriesegern - Filip Hållander, Juhani Tyrväinen och Daniel Sondell visade vägen
Suveräna Luleå säkrade seriesegern - Filip Hållander, Juhani Tyrväinen och Daniel Sondell visade vägen

Bild från Bildbyrån

Suveräna Luleå säkrade seriesegern - Filip Hållander, Juhani Tyrväinen och Daniel Sondell visade vägen

Luleå är - redan efter 48 omgångar - klara seriesegrare i SHL, vilket är en extremt imponerande prestation. Snacka om att Tomas "Bulan" Berglunds gäng har gjort en kanonsäsong så här långt, trots att powerplayspelet varit halvdant.

Kvällens seger mot Rögle var sammanfattningsvis logisk även rent spelmässigt. Visst - RBK var spelförande i den första perioden, men LHF spelade ut skåningarna i mittenakten och i den tredje perioden bevakade norrbottningarna ledningen på ett alldeles utmärkt sätt.

Luleå visade upp ett kreativt anfallsspel och en mestadels stabil defensiv mot ett Rögle, som i grunden är ett tämligen skickligt lag och kommer bli spännande att följa i slutspelet.

***

Joel Lassinantti fick ett bra understöd av försvaret sett till helheten, men Rögle blixtrade trots allt till emellanåt och då var Luleå-målvakten säkerheten själv, vilket han förtjänar beröm för.

***

Daniel Sondell var bäst på backsidan med sin företagsamma offensiv och det stabila defensiva spelet.

***

Filip Hållander - som har visat prov på en imponerande hög lägstanivå och varit en av Luleås bästa spelare efter att han kom tillbaka efter långtidsskadan - får betraktas som matchens profil. En spelare som har väldigt mycket hockey i sig och är fantasatiskt allround.

Hårt jobbande Juhani Tyrväinen ska också berömmas lite extra för en eminent insats över hela rinken.

Många andra forwards gjorde också bra ifrån sig. Inte minst Emil Larsson, som tog en del fina offensiva initiativ och bevisade att kapaciteten är hög.

***

Christoffer Rifalk kämpade tappert i Rögle-kassen och höll nere Luleås segersiffror. Bäst i bortalaget - i överlägsen stil.

***

Ingen utespelare övertygade för övrigt på allvar i RBK-lägret. Lirare i stil med till exempel Daniel Zaar och Dennis Everberg var visserligen stundtals bra, men alldeles för ojämna.

Matchfakta

Luleå - Rögle 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Andra perioden:
1-0 Juhani Tyrväinen (Filip Hållander, Daniel Sondell), 2-0 Filip Hållander (Daniel Sondell, Jack Connolly), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
3-0 Jonas Berglund (Erik Gustafsson), mål i tom målbur.

Skott: 24-12 (3-8, 11-1, 10-3).
Utvisningar:
Luleå 6 minuter. Rögle 8 minuter.
Domare:
Mikael Holm och Mikael Sjöqvist.
Publik:
5.440.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget