Luleås fortsatt väldigt hemmastarka - Noel Gunler, Arttu Ilomäki och…
  • Hem
  • Dragskott
  • Luleås fortsatt väldigt hemmastarka - Noel Gunler, Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen några av härförarna
Luleås fortsatt väldigt hemmastarka - Noel Gunler, Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen några av härförarna

Bild från Bildbyrån

Luleås fortsatt väldigt hemmastarka - Noel Gunler, Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen några av härförarna

Luleå fortsätter att vinna på hemmaplan. Kvällens seger mot Leksand var LHF:s femte på sex hemmamatcher. Imponerande var ordet.

Norrbottningarna vann sammanfattningsvis rättvist. Den första perioden var visserligen usel, men därefter hade Luleå ett stadigt spelövertag och ett klart chansövertag.

Det faktum att hemmalaget bara vann med ett måls marginal var i underkant sett till det spelmässiga.

LHF krigade på bra sett till de tuffa förutsättningarna (läs: de tunga forwardsavbräcken) och visade prov på en härlig moral i kväll.

***

Leksand förtjänar trots allt beröm för att vara så nära att ta poäng borta mot Luleå. Masarna har mycket potential - inte minst nu när Jonas Ahnelöv och Mattias Karlsson är tillbaka - och har goda möjligheter att bryta förlustsviten inom en relativt snar framtid.

***

Arttu Ilomäki var bäst i Luleå-lägret med sin kreativitet i offensiven. Inte minst i form av det mäktiga förarbetet till 3-2-målet.

Noel Gunler stack också ut lite extra och visade prov på sitt breda offensiva register, där passningen till det avgörande målet såklart var kronan på verket.

Ett lite extra plus till Juhani Tyrväinen, som också gjorde det väldigt, väldigt bra framåt. Finländaren har gjort många bra matcher de senaste veckorna och börjar acklimatisera sig till SHL-hockeyn rejält.

Einar Emanuelsson måste också lyftas fram. Snacka om spelglädje. En lirare som kommit igång på allvar den senaste tiden efter en tung serieinledning.

Jonas Berglund - som har fått igång målskyttet - ska också berömmas lite extra. En tämligen solid tvåvägsinsats.

***

Redan nämnde Jonas Ahnelöv var bäst i Leksand. En spelare som har fått en ny dimension i sitt offensiva spel den här säsongen. Snacka om en klassback.

***

Kedjan med Mattias Ritola, Patrik Zackrisson och Thomas Valkvae Olsen var för övrigt mest framträdande på forwardssidan i bortalaget. En trio som visade prov på en fin kemi, fick bra snurr i anfallszon och gjorde det svårt för Luleå-backarna i allmänhet.

Matchfakta

Luleå - Leksand 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Första perioden:
1-0 Jonas Berglund (Juhani Tyrväinen), spel fyra mot fem, 1-1 Marek Hrivik (Jonas Ahnelöv).

Andra perioden:
2-1 Einar Emanuelsson (Jesper Sellgren, Juhani Tyrväinen), 2-2 Thomas Valkvae Olsen (Mattias Ritola, August Berg), 3-2 Isac Brännström (Arttu Ilomäki).

Tredje perioden:
3-3 Jonas Ahnelöv (Mattias Ritola, Patrik Zackrisson), 4-3 Petter Emanuelsson (Noel Gunler, Jack Connolly).

Skott: 33-22 (6-9, 12-8, 15-5).
Utvisningar:
Luleå 6 minuter. Leksand 2 minuter.
Domare:
Linus Öhlund och Tobias Björk.
Publik:
4.780.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget