• Hem
  • Dragskott
  • Tredje raka trepoängaren för serieledande Luleå - Isac Brännströms succé fortsätter
Tredje raka trepoängaren för serieledande Luleå - Isac Brännströms succé fortsätter

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Tredje raka trepoängaren för serieledande Luleå - Isac Brännströms succé fortsätter

Luleå fortsätter att inkassera trepoängare. Kvällens 5-4-vinst hemma mot HV71 innebär att LHF kan stoltsera med tre raka vinster redan under ordinarie speltid.

Norrbottningarna vann sammanfattningsvis utan tvivel rättvist rent helhetsmässigt. Den spelmässiga prestationen var stark i de två första perioderna, där Luleå visade prov på en kreativ offensiv och ett mestadels disciplinerat försvarsspel.

Slutakten var emellertid ytterst tveksam och LHF var nära att tappa poäng mot ett HV71 som stod för en gedigen slutforcering.

Luleå har alltjämt - tre raka trepoängare till trots - inte gjort någon riktigt bra match sett över tre perioder i SHL-inledningen. Där har LHF onekligen något att jobba på framledes.

***

Victor Berglund fortsätter att övertyga och svarade för en riktigt fin offensiv prestation i kväll. En spelare med ett brett register framåt.

***

Isac Brännström - som har mäktat med fyra poäng på tre SHL-matcher och nyligen förlängde kontraktet med två år - var en av de hetaste på forwardsfronten med sin tongivande offensiv. En spelare som har tagit nästa steg i utvecklingen i SHL-inledningen den här säsongen.

Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen var också plusvarianter på forwardsfronten.

Firma Linus Klasen/Niklas Olausson visade för övrigt upp en härlig kemi i samband med 4-1-målet. Den duon var dock återigen ojämn och kan så mycket bättre sett över hela matchen.

***

Simon Önerud var bäst i HV71-lägret med sitt hårda jobb och starka offensiv. En spelare som gjorde det svårt för Luleå-försvaret.

Lias Andersson, Anton Wedin, Fredrik Forsberg och Linus Sandin ska också berömmas lite extra i bortalaget.

Matchfakta

Luleå - HV71 5-4 (2-1, 3-1, 0-2)

Första perioden:
1-0 Jack Connollu (Victor Berglund, Petter Emanuelsson), spel fem mot fyra, 2-0 Arttu Ilomäki (Isac Brännström), 2-1 Fredrik Forsberg.

Andra perioden:
3-1 Isac Brännström (Filip Hållander, Jack Connolly), spel fem mot fyra, 4-1 Niklas Olausson (Linus Klasen, Juhani Tyrväinen), 4-2 Simon Önerud (Linus Sandin, Lias Andersson), 5-2 Nils Lundkvist (Juhani Tyrväinen, Niklas Olausson).

Tredje perioden:
5-3 Simon Önerud (Lias Andersson, Linus Sandin), 5-4 Anton Wedin (Linus Fröberg, Alexander Bergström).

Skott: 30-20 (10-4, 14-8, 6-8).
Utvisningar: Luleå 6 minuter. HV71 10 minuter.
Domare: Linus Öhlund och Mikael Nord.