Säsongens viktigaste seger för serieledande Luleå hittills - Isac…
  • Hem
  • Dragskott
  • Säsongens viktigaste seger för serieledande Luleå hittills - Isac Brännström, Petter Emanuelsson och Joel Lassinantti visade vägen
Säsongens viktigaste seger för serieledande Luleå hittills - Isac Brännström, Petter Emanuelsson och Joel Lassinantti visade vägen

Bild från Bildbyrån

Säsongens viktigaste seger för serieledande Luleå hittills - Isac Brännström, Petter Emanuelsson och Joel Lassinantti visade vägen

Luleå är tillbaka på vinnarspåret igen till följd av kvällens 4-1-seger hemma mot Färjestad. Det innebär att hemmastarka LHF toppar SHL med hela tio (!) poängs marginal i ett läge där Rögle har möjlighet att vara åtta poäng efter om det blir seger under ordinarie speltid borta mot Skellefteå senare i kväll.

Visst - det var inte direkt något "skönspel" och Luleå borde kunna skapa ännu fler klara målchanser i en hemmamatch mot FBK, men norrbottningarna förtjänar ändå respekt för krigarinsatsen som grundlade vinsten.

Snacka om en uppoffrande insats - inte minst i defensiven - och en gedigen arbetsprestation, där lagkollektivet klev fram, mot ett skickligt Färjestad.

Oavsett: LHF måste upp några snäpp rent spelmässigt för att kunna gå långt i slutspelet. Luleå har, sett till spelet, inte direkt gjort någon klockren insats i de sex senaste matcherna.

***

Joel Lassinantti får betraktas som matchens profil med sitt stabila målvaktsspel. En målvakt som klev fram och storspelade när det behövdes som mest.

***

Erik Gustafsson var bäst på backsidan. Framför allt med tanke på pondusen i egen zon.

Oscar Engsund förtjänar också lite extra beröm av samma anledning.

***

Petter Emanuelsson visade prov på sitt fina målsinne och var en offensiv härförare. Bäst av utespelarna.

Isac Brännström ska såklart också lyftas fram lite extra. Luleå-forwarden satte sitt fjärde (!) mål mot Färjestad den här säsongen och var bra i allmänhet. Detta av en spelare som gjort totalt åtta fullträffar i SHL den här säsongen. Snacka om att trivas mot FBK av alla lag.

Juhani Tyrväinen är ett exempel på en annan pjäs som ska berömmas en hel del. En imponerande stark insats över hela rinken och en spelare som är bra på mycket.

***

Vojtech Mozik var en av Färjestads främsta spelare. En back med väldigt mycket hockey i sig som är skicklig över hela rinken.

***

Daniel Viksten ska lyftas fram på forwardssidan i Färjestadslägret. Inte bara för det kyliga målet, utan även för en bra offensiv prestation i allmänhet.

Det gäller även exempelvis Marcus Nilsson, som stundtals gjorde det väldigt svårt för hemmalagets försvar.

Matchfakta

Luleå - Färjestad 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Första perioden:
1-0 Petter Emanuelsson (Jack Connolly, Oscar Engsund).

Andra perioden:
2-0 Isac Brännström (Einar Emanuelsson, Juhani Tyrväinen),

Tredje perioden:
2-1 Daniel Viksten (Marcus Nilsson, Jonathon Blum), spel fem mot fyra, 3-1 Petter Emanuelsson (Erik Gustafsson, Isac Brännström), Erik Gustafsson, mål i tom målbur.

Skott: 24-28 (11-7, 3-15, 10-6).
Utvisningar:
Luleå 12 minuter. Färjestad 29 minuter.
Domare: Marcus Linde och Patric Bjällkander.
Publik:
6.056.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget