• Hem
  • Dragskott
  • Linköping närmar sig en slutspelsplats - Lycksell, Little och Gustafsson visade vägen för östgötarna
Linköping närmar sig en slutspelsplats - Lycksell, Little och Gustafsson visade vägen för östgötarna

Bild från Bildbyrån

Linköping närmar sig en slutspelsplats - Lycksell, Little och Gustafsson visade vägen för östgötarna

Linköping närmar sig en slutspelsplats efter kvällens krigarseger hemma mot serieledande Luleå och kan stoltsera med fyra vinster på de fem senaste matcherna.

LHC - som hade det väldigt tungt under den första grundseriehalvan - har lyft sig på ett imponerande sätt de senaste veckorna och har all anledning att blicka uppåt i tabellen. Östgötarna är alldeles för starka för att behöva oroa sig för SHL-kval.

Matchen var sammanfattningsvis jämn och det oavgjorda resultatet under ordinarie speltid får betraktas som logiskt i en batalj med ett inte alltför högt underhållningsvärde.

Linköpings seger grundlades av det vassa powerplayspelet, samtidigt som Luleås boxplayspel kan ifrågasättas. Snacka om att LHF:s spel i numerärt underläge har rasat ihop totalt i de senaste matcherna.

***

Jonas Gustafsson ska inte lastas för något av de insläppta målen och klev fram när det behövdes som mest. En av Linköpings vassaste spelare i kväll.

***

Backparet med Jonas Junland och Jonas Holös spelade uppoffrande. En duo som var stabil i kväll och förtjänar beröm.

Eddie Larsson - som gjorde det riktigt bra i defensiven - ska också uppmärksammas lite extra när det gäller LHC:s backsida.

Sam Lofquist måste också hyllas på backsidan. En spelare med väldigt mycket hockey i sig. Ett av nyförvärven som anslutit under säsongens gång och gjort det riktigt bra.

***

Broc Little får betraktas som matchens lirare med sin eminenta offensiv. En spelare med det lilla extra som definitivt är en av SHL:s största profiler som läget är nu.

Talangfulle Olle Lycksell, som gjorde det svårt för bortalagets försvar vid ett antal tillfällen, måste också nämnas på forwardsfronten.

***

Erik Gustafsson var bäst i Luleå-lägret med sitt stabila tvåvägsspel.

Backpartnern Nils Lundkvist - som var tillbaka efter sjukdom - gjorde det också bra.

***

Karl Fabricius stod för en helgjuten arbetsinsats, kryddat med ett läckert mål. Bortalagets främste pjäs på forwardssidan.

Konstantin Komarek var förvisso ojämn, men framspelningen till 1-2-målet var av tämligen hög klass. Snacka om att Komarek besitter en hög högstanivå. Där har LHF fått in ett riktigt bra nyförvärv vars kontrakt bör förlängas.

Matchfakta

Linköping - Luleå 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Andra perioden:
0-1 Karl Fabricius, spel fyra mot fem, 1-1 Broc Little (Sam Lofquist, Patrik Lundh), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
1-2 Einar Emanuelsson (Konstantin Komarek, Erik Gustafsson), spel fem mot fyra, 2-2 Broc Little, spel fem mot fyra.

Övertid:
3-2 Olle Lycksell (Jonas Holös. Jarno Kärki).

Skott: 23-27 (8-5, 6-13, 7-6, 2-3).
Utvisningar:
Linköping 6 minuter. Luleå 8 minuter.
Domare:
Mikael Sjöqvist och Mikael Andersson.
Publik:
5.363.