Leksands general manager om stjärnvärvningarna: "Är man över 30 och…
  • Hem
  • Dragskott
  • Leksands general manager om stjärnvärvningarna: "Är man över 30 och har familj, ja då kan Leksand passa perfekt"
Leksands general manager om stjärnvärvningarna: "Är man över 30 och har familj, ja då kan Leksand passa perfekt"

Leksands general manager om stjärnvärvningarna: "Är man över 30 och har familj, ja då kan Leksand passa perfekt"

Leksand har som bekant värvat tre mycket namnkunniga svenskar (Johan Fransson, Jonas Ahnelöv och Patrik Zackrisson), vilket sticker ut med tanke på att LIF är SHL-nykomlingar.

General managern Thomas Johansson lyfter fram spelarnas familjesituation, som en av Leksands fördelar i sammanhanget när det gäller att ha lyckats ro i hamn dessa imponerande värvningar.

- Det handlar ju mycket om var spelarna är i livet. Vilka värden i livet ser de som viktiga? Finns det ett jobb för sambon? Är man över 30 och har familj, ja då kan Leksand passa perfekt. Jag var i samma situation när jag skrev på för Linköping, en klubb som passade utmärkt för mig och min familj i den fas jag var i min karriär då, säger Thomas Johansson till Hockeypuls.

Thomas Johansson utvecklar resonemanget.

- Spelare kommer till en fas i karriären när de vill ha en fast punkt. Skriver de på för ett år i nån annan klubb ska de slita upp familjen och flytta nästa säsong igen. Så där gäller det att ha tajming för att träffa rätt med spelare som är 30-34 år. Det är på den gruppen spelare vi kan rikta in oss och bli attraktiva för, säger Leksands general manager.

Noterbart är att LIF - som även har värvat Spencer Abbott när det handlar om genuin spetskompetens - har en lucka kvar att fylla innan truppen är spikad för stunden. Det rör sig om en vass forward.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget