Leksand hyllas av legendaren: "Alla spelare sliter för varandra och…
  • Hem
  • Dragskott
  • Leksand hyllas av legendaren: "Alla spelare sliter för varandra och underkastar sig det hårda jobbet"
Leksand hyllas av legendaren: "Alla spelare sliter för varandra och underkastar sig det hårda jobbet"

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Leksand hyllas av legendaren: "Alla spelare sliter för varandra och underkastar sig det hårda jobbet"

Leksand har inte direkt varit kända för stabilitet i högstaligasammanhang under 2000-talet, men nu verkar det vara på väg att vända.

LIF är ett topp sex-lag i SHL och har imponerat många den här säsongen. Inte minst med tanke på lagets fantastiska offensiva spetskompetens, där kedjan med Peter Cehlarik, Marek Hrivik och Carter Camper är ett draglok.

Säsongens upplaga av Leksand har goda möjligheter att vara en utmanare i ett eventuellt SM-slutspel och lär överhuvudtaget inte vara i närheten av något kvalspel.

Leksandslegendaren Mats Åhlberg - som har fyra SM-guld med klubben på meritlistan - hyllar Thomas Johanssons lagbygge.

- Det verkar som att de har hittat känslan att: "Spelar vi så här så tar vi poäng". Alla spelare sliter för varandra och underkastar sig det hårda jobbet. Dessutom går ju bland andra (Mattias) Ritola och "Trucken" (Daniel Olsson-Trkulja) skadade, så där finns ett sparkapital, säger Mats Åhlberg till Hockeypuls.

Mats Åhlberg ser ljust på klubbens framtid.

- Skulle nån försvinna verkar de ha öga för att hitta bra ersättare. Så jag tror att Leksand är på väg mot nånting som kan bli väldigt bra. Jag tror de flesta av oss gamla spelare känner att det har vänt, och att man kan andas ut nu (skratt), säger 75-åringen till Hockeypuls.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget