Hockeyettan-klubben gick back med 2,1 miljoner kronor - minskar…
  • Hem
  • Dragskott
  • Hockeyettan-klubben gick back med 2,1 miljoner kronor - minskar spelarbudgeten rejält
Hockeyettan-klubben gick back med 2,1 miljoner kronor - minskar spelarbudgeten rejält

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Hockeyettan-klubben gick back med 2,1 miljoner kronor - minskar spelarbudgeten rejält

Kalmar har en mycket tung säsong bakom sig rent ekonomiskt. Hockeyettan-klubben gick back med 2,1 miljoner kronor i fjol, vilket är väldigt mycket pengar på HE-nivå.

Nu kommer spelarbudgeten minskas rejält framöver:

"Den nya budgeten innehåller rejält sänkta spelarlönekostnader med över 1 Mkr, den innehåller sänkning av materialkostnader med ca 30% och även sänkta busskostnader. Budgeten har inte utrymme för anställning av marknadschef eller klubbchef. Detta innebär att större krav ställs på styrelsen och övriga i föreningen med ökat ansvar för den dagliga verksamheten. Summan av alla arbetsuppgifter är konstant oavsett om vi har förmånen att ha anställda som kan ta delar av den dagliga driften eller inte", skriver Kalmar på hemsidan.

Smålandsklubben ser dock ljust på framtiden långsiktigt tack vare det arenamässiga:

"Vi ser mycket positivt på att bygget med Kalmars nya Arena äntligen är igång. Vi har ägnat många möten under säsongen med att övertyga kommunen att den måste anpassas för vår verksamhet. Många kompromisser har gjorts, men vi är övertygade om att ny fräsch Arena kommer öppna så många möjligheter för oss att växa och bli fler i föreningen. Den ger oss bättre möjligheter att synas och skapa en verksamhet som kan blomstra och ta plats i Kalmar", skriver klubben.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget