Hockeyettan-klubben är skuldfri - hade ett negativt ett kapital på…
  • Hem
  • Dragskott
  • Hockeyettan-klubben är skuldfri - hade ett negativt ett kapital på närmare tre miljoner kronor för endast ett år sedan
Hockeyettan-klubben är skuldfri - hade ett negativt ett kapital på närmare tre miljoner kronor för endast ett år sedan

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Hockeyettan-klubben är skuldfri - hade ett negativt ett kapital på närmare tre miljoner kronor för endast ett år sedan

Hockeyettan-nykomlingarna Sundsvall har gjort en imponerande ekonomisk resa det senaste året.

Underskottet var uppe i nästan tre miljoner kronor för blott ett år sedan. Nu är klubben redan skuldfri, uppger Hockeynews.se.

- Det har varit ett evigt gnetande med alla kostnader och intäkter. Organisationen har varit mindre och allting har körts på en lägre nivå. Och även innan vi hade vårt herrlag i spel igen (hösten 2019) så var det en del sponsorer som hjälpte till. Och nu när vi fick chansen att spela i Hockeyettan igen så var de beredda att hjälpa till ännu mer, säger ordföranden Magnus Svensson till Hockeynews.se.

Sundsvall kommer hålla hårt i plånboken framöver.

Lagbygget kommer inte direkt vara flashigt och den sportsliga målsättningen är relativt blygsam.

- Vi kommer fortsätta att bygga med spelare från distriktet och sedan ta in några rutinerade spelare. Förr var ambitionen att alltid kvala till allsvenskan, men då hade vi en helt annan budget. Kommande säsong har vi som mål att undvika negativt kval, det skulle bara vara en bonus om vi hamnade i Allettan direkt, säger Sundsvalls ordförande till Hockeynews.se.

Dela inlägg

Kommentera blogginlägget