Ett tufft ekonomiskt läge för den hårdsatsande Hockeyettan-klubben
  • Hem
  • Dragskott
  • Ett tufft ekonomiskt läge för den hårdsatsande Hockeyettan-klubben
Ett tufft ekonomiskt läge för den hårdsatsande Hockeyettan-klubben

Bild från Bildbyrån

Ett tufft ekonomiskt läge för den hårdsatsande Hockeyettan-klubben

Kalmar satsade på AllEttan-spel, men det blev bara en sjätteplats i den södra grundserien och laget lyckades inte ens ta sig till Play Off via vårserien.

Det har bidragit till att den ekonomiska situationen är mycket tuff.

Smålandsklubben om den besvärliga ekonomin:

"Ekonomin är en utmaning, styrelsen har en handlingsplan för att komma i balans. Den innefattar bl a köpstopp, vi har bromsat alla kostnader som inte varit absolut nödvändiga, inställda bussar för 8 ungdomsmatcher (tack alla som ställde upp och erbjöd släp för att underlätta transporter). Vi tackar herrarnas a-trupp som ställde upp med att skjuta upp en löneutbetalning några veckor för att vi har bekymmer med likviditet. Vi har förhandlat med samarbetsparters, tack vare stor förståelse och varma hockeyhjärtan har vi kommit vidare, men vi har en bit kvar och behöver all hjälp vi kan", skriver Kalmar på hemsidan.

Kalmar om anledningarna till det ekonomiska läget:

"Omorganisation/överlämning mellan fd klubbchef och ny marknadsansvarig gjorde att försäljningen blev lidande och vi har fortfarande inte återtagit allt.
Under verksamhetsåret tillkom oförutsedda kostnader som ärvts sedan förra året.
Det sportsliga resultatet för herrarnas a-lag påverkar ekonomin negativt. I år hade vi till exempel två hemmamatcher mindre mot Nybro och inget playoff-spel, dvs lägre intäkter.
P g a kommunens brist på information och försenade beslut gällande ersättningsyta har vi inte kunnat erbjuda våra marknadsföringspaket. När vi inte vet var vi ska vara kan vi inte sälja sponsring för 20/21. Det skadar KHC som varumärke och vi har försökt få besked och kompensation, än vet vi inte vad de resulterar i"
, skriver klubben på hemsidan.

    Dela inlägg

    Kommentera blogginlägget